BUSINESS & FINANCE

Έρχεται πρόσθετη στήριξη σε κλειστές επιχειρήσεις – Τι θα αφορά

Έρχεται πρόσθετη στήριξη σε κλειστές επιχειρήσεις – Τι θα αφορά

Πρόσθετη οικονομική ενίσχυση για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη ανακοινώνει σε λίγη ώρα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Πρόκειται για τις τρεις περιοχές που εξαιρέθηκαν από την επαναλειτουργία τού λιανεμπορίου, λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας. Χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης άφησε μεν ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα πρόσθετο πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων σε αυτές τις περιοχές, αλλά διευκρίνισε ότι οι παρεμβάσεις θα εξαρτηθούν από τη διάρκεια της αναστολής.

Ωστόσο, το οικονομικό επιτελείο προχωρά άμεσα στην ανακοίνωση επιπλέον μέτρων στήριξης καθώς οι επιχειρηματίες των συγκεκριμένων περιοχών χαρακτηρίζουν οριακή την κατάστασή τους και τονίζουν ότι η απώλεια της αγοραστικής κίνησης ενόψει Πάσχα θα επιβαρύνει καθοριστικά την οικονομική τους θέση.

Στο πλαίσιο αυτό, στο υπουργείο Οικονομικών αποφασίστηκε να επισπευστεί η ανακοίνωση των μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παρεμβάσεις που θα ανακοινώσει ο Χρήστος Σταϊκούρας θα αφορούν κυρίως την επιστρεπτέα προκαταβολή 7, με ειδική πρόνοια για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές στις τρεις περιοχές ώστε να διεκδικήσουν μεγαλύτερο κομμάτι από το 1 δισ. ευρώ που είναι ο προϋπολογισμός.

Ανάλογα με το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστές οι εν λόγω επιχειρήσεις, δεν αποκλείεται να υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση και στο μέτρο της επιδότησης παγίων δαπανών που θα «τρέξει» μετά το Πάσχα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News