Business & Finance Πέμπτη 3/11/2022, 15:41
ΑΓΟΡΕΣ

Το πιο κερδοφόρο τρίμηνο στην ιστορία της Airbnb: Τότε γιατί πέφτει η μετοχή;

Το πιο κερδοφόρο τρίμηνο στην ιστορία της Airbnb: Τότε γιατί πέφτει η μετοχή;

Κάθε προσδοκία ξεπέρασαν τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Airbnb, το οποίο κατά την εταιρεία ήταν «το μεγαλύτερο και πιο κερδοφόρο τρίμηνο στην ιστορία» της. Παρά τις πληθωριστικές πιέσεις, ο κόσμος δεν σταμάτησε να ταξιδεύει και η εταιρεία κατέγραψε έσοδα 2,9 δισ. δολαρίων, με αύξηση-ρεκόρ της τάξης του 29% σε σχέση με πέρυσι, ενώ παράλληλα σταθερή είναι η αύξηση στις κρατήσεις για διανυκτερεύσεις και για δραστηριότητες μέσω της Airbnb.

«Επειδή πολύς κόσμος δουλεύει τώρα από το σπίτι, η Amazon είναι πλέον το mall, το Netflix είναι πλέον ο κινηματογράφος, ο κόσμος θέλει να βγει εκτός σπιτιού. Εξακολουθεί να θέλει να έχει ουσιαστικές εμπειρίες. Νομίζω ότι για αυτό συνεχίζει να στρέφεται στην Airbnb», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της εταιρείας, Brian Chesky, προς τους επενδυτές. 

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων όμως, η μετοχή της Airbnb στον Nasdaq, η οποία βέβαια ανέβαινε σταθερά τις περασμένες ημέρες εν αναμονή των αποτελεσμάτων, έκλεισε χθες με πτώση 13,43%, ενώ λίγο μετά τις 3 μ.μ. ώρα Ελλάδος υποχωρεί περαιτέρω προσυνεδριακά.

Τι δυσαρέστησε τους επενδυτές

Τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου επισκιάστηκαν από τις προβλέψεις της εταιρείας για το τέλος του χρόνου, αφού σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση, το τέταρτο τρίμηνο αναμένονται έσοδα μεταξύ 1,80 δισ. και 1,88 δισ. δολαρίων. Θα κυμανθούν δηλαδή προς τη χαμηλότερη πλευρά της κλίμακας σε σχέση με τη μέση εκτίμηση της αγοράς. Σύμφωνα με την Refinitiv, οι αναλυτές «έβλεπαν» έσοδα 1,85 δισ. δολαρίων.

Το πιο κερδοφόρο τρίμηνο στην ιστορία της Airbnb: Τότε γιατί πέφτει η μετοχή;-1

Η εταιρεία όμως προέβλεψε παράλληλα ότι ο αριθμός των νέων οικοδεσποτών στην πλατφόρμα θα συνεχίσει να αυξάνεται σταθερά, διότι ο κόσμος εξετάζει επιπλέον πηγές εισοδήματος. «Ανεξαρτήτως των συνεχιζόμενων μακροοικονομικών αβεβαιοτήτων, πιστεύουμε ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι για τον δρόμο που στρώνεται μπροστά μας», έχει δηλώσει η εταιρεία στην επιστολή προς τους μετόχους της.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Airbnb: Υποχώρηση πάνω από 12% των μετοχών της παρά την αύξηση 29% των εσόδων στο γ’ τρίμηνο

Εκτός του «κλαμπ» του 1 τρισ. η Amazon: Οι 4 εταιρείες που απέμειναν

Airbnb: Ποιες περιοχές της Αθήνας δεν άρεσαν στους ξένους;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News