Business & Finance Πέμπτη 3/11/2022, 15:31
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Έντονες πιέσεις και μάχη να κρατηθεί στις 860 μονάδες

Χρηματιστήριο: Έντονες πιέσεις και μάχη να κρατηθεί στις 860 μονάδες

Εντείνονται οι πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών σε σχέση με το πρωί, εν μέσω μιας γενικευμένης τάσης ρευστοποιήσεων σε διεθνές επίπεδο, στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων της Fed και της αύξησης των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση.

Έπειτα από έναν εξόχως αποδοτικό Οκτώβριο στη διάρκεια του οποίου επικράτησε μια ηρεμία στις αγορές, ήρθε ο Νοέμβριος και μαζί του στο προσκήνιο οι κεντρικές τράπεζες και οι αυξήσεις των επιτοκίων και οι ανησυχίες από τη σύσφιγξη της νομισματικής τους πολιτικής που συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Παράλληλα, στην Ελλάδα μπορεί ο πληθωρισμός να σημείωσε επιβράδυνση τον Οκτώβριο, ωστόσο στην Ευρωζώνη ξεπέρασε για πρώτη φορά το 10% (10,7%) και πρέπει σημειωθεί ότι διανύουμε πλέον τον προτελευταίο μήνα για το 2022.

«Αποστολή διάσωσης» των 860 μονάδων

Ο Γενικός Δείκτης με τις απώλειες της τάξεως του 1,80% που καταγράφει, έχει κατέλθει της ζώνης των 860 μονάδες, καθώς διαπραγματεύεται στις 858,30 μονάδες.

Ο τζίρος έχει ανέλθει στα 26 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει διαμορφωθεί στα 6,7 εκατ. μετοχές.

Πτώση περί του 1,90% σημειώνει ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, με τον Mid Cap να κινείται χαμηλότερα κατά 1,28% και τον τραπεζικό δείκτη να πραγματοποιεί βουτιά 2,24%.

ΔΕΗ και Coca Cola παρουσιάζουν τις περισσότερες απώλειες κατά 3,23% και ακολουθεί της Πειραιώς με πτώση 3%. Κατά 2,66% αποδυναμώνεται η μετοχή της Alpha Bank και κατά 2,31% της Aegean.

Ελλάκτωρ και Motor Oil κρατάνε αντιστάσεις με άνοδο 0,83% και 0,22% αντίστοιχα.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τράπεζα της Αγγλίας: Αύξηση επιτοκίων 75 μ.β. και προβλέψεις για ύφεση έως το 2024

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News