Business & Finance Τρίτη 1/11/2022, 12:02
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Διάλειμμα μετά τις υψηλές πτήσεις του Οκτωβρίου

Χρηματιστήριο: Διάλειμμα μετά τις υψηλές πτήσεις του Οκτωβρίου

Υποτονικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών εισερχόμενο στο Νοέμβριο, έχοντας έρθει από τον Οκτώβριο έναν μήνα ο οποίος με τα κέρδη συνολικά της τάξεως του 10,26% που κατέγραψε ήταν ο αποδοτικότερος σε διάστημα δύο ετών. Με το κλίμα στην Ευρώπη να είναι θετικό και τα κυριότερα χρηματιστήρια να καταγράφουν αισθητά κέρδη, στην ελληνική αγορά οι επενδυτές δεν δείχνουν προς το παρόν διάθεση για ανοίγματα, χωρίς να σημαίνει ότι στην πορεία δεν θα αλλάξει η κατάσταση.

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης με την οριακή πτώση 0,22% που καταγράφει βρίσκεται στις 872,27 μονάδες, ελάχιστα χαμηλότερα σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. Ο τζίρος έχει ξεπεράσει τα 11 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών έχει διαμορφωθεί στα 4,5 εκατ. μετοχές.

Μικρού εύρους είναι και η πτώση του Δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης (-0,10%), ενώ όπως και χθες ο Mid Cap κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση με άνοδο της τάξεως του 0,53%. Απώλειες περί του 0,30% καταγράφει ο δείκτης των τραπεζών.

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ελάχιστε είναι οι μετοχές που βρίσκονται σε θετικό έδαφος, με το προβάδισμα να το έχει πάρει αυτή της Coca Cola με άνοδο 1,86%. Ακολουθεί στο +1,26% η μετοχή της Ελβαλχαλκόρ και στο +1% του ΟΛΠ. Κέρδη μεταξύ 0,86% και 0,08% παρουσιάζουν οι μετοχές των Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Σαράντης, Βιοχάλκο.

Εν μέσω έντονων πιέσεων βρίσκονται οι μετοχές των ΕΛΠΕ και Ελλάκτωρ διαγράφοντας 4,78% και 3,34% αντίστοιχα. Η μετοχή της ΔΕΗ υποχωρεί κατά 1,17% και της ΓΕΚ Τέρνα κατά 1,04%.

Οι κεντρικές τράπεζες εκ νέου στο προσκήνιο

Στην Ευρώπη από την άλλη οι χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνται ανοδικά. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 ενισχύεται κατά 1,23%, οριακά άνω του μηδενός κινείται το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, στο +1,48% το Λονδίνο και στο +1,60% το Παρίσι, ακόμη υψηλότερα στο +1,72% το Μιλάνο.

Σήμερα αρχίζει η διήμερη συνεδρίαση της Fed και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον για το αν θα προβεί σε επιθετική αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης για τέταρτη διαδοχική φορά.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News