Business & Finance Τρίτη 1/11/2022, 15:08
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Κρατάει χαμηλούς τόνους σε μεταβολή και τζίρο

Χρηματιστήριο: Κρατάει χαμηλούς τόνους σε μεταβολή και τζίρο

Ήπια πτώση συνεχίζει να καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών από το πρωί, παρά το πέρασμα που έκανε στιγμιαία σε θετικό έδαφος καταγράφοντας οριακή άνοδο. Στη Λεωφόρο Αθηνών η δραστηριότητα κινείται σε πολύ χαμηλούς ρυθμούς κάτι που αποτυπώνεται τόσο στη μεταβολή της αγοράς, όσο και στον τζίρο, στον απόηχο των χθεσινών προσωρινών στοιχείων της Eurostat για τον πληθωρισμό, που έδειξαν ότι τον Οκτώβριο επιβραδύνθηκε στο 9,8% από 12,1% τον Σεπτέμβριο.

Συγκρατημένες κινήσεις

Ο Γενικός Δείκτης με την πτώση της τάξεως του 0,27% που καταγράφει έχει υποχωρήσει στις 871,56 μονάδες, κρατώντας έτσι τη ζώνη των 870 μονάδων. Ο τζίρος μετά τη χθεσινή αναλαμπή επέστρεψε σήμερα στη μετριότητα, διαμορφούμενος στα 26 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει ανέλθει στα 10 εκατ. μετοχές.

Προς αντίθετες κατευθύνσεις κινούνται οι Δείκτες Υψηλής και Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης με τον μεν πρώτο να κινείται χαμηλότερα κατά 0,25% και τον δε δεύτερο να σημειώνει άνοδο περί του 0,45%. Απώλειες σχεδόν 0,20% σημειώνει ο δείκτης των τραπεζών.

Εν μέσω πιεστικού κλοιού παραμένει η μετοχή των ΕΛΠΕ χάνοντας 4,92%, ενώ η μετοχής της Ελλάκτωρ περιόρισε τις απώλειές της στο -2,07%. Στο -1,71% η μετοχή της Lamda και στο -1,56% της ΔΕΗ.

Από την άλλη ξεχωρίζει η μετοχή του ΟΛΠ με άνοδο 1,49% και της Coca Cola με κέρδη 1,41%.

Αισθητά κέρδη στην Ευρώπη

Στην Ευρώπη από την άλλη οι χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνται ανοδικά. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 ενισχύεται κατά 1,29%, άνοδο της τάξεως του 1,33% καταγράφει το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, στο +1,63% το Λονδίνο και στο +1,65% το Παρίσι, ακόμη υψηλότερα στο +1,78% το Μιλάνο.

Σήμερα αρχίζει η διήμερη συνεδρίαση της Fed και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον για το αν θα προβεί σε επιθετική αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης για τέταρτη διαδοχική φορά.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News