Business & Finance Τετάρτη 2/11/2022, 22:06
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Airbnb: Υποχώρηση πάνω από 12% των μετοχών της παρά την αύξηση 29% των εσόδων στο γ’ τρίμηνο

Οι μετοχές της Airbnb υποχώρησαν περισσότερο από 12% την Τετάρτη, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των κερδών τρίτου τριμήνου της εταιρείας που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street, αλλά υπολείπονται των προβλέψεων για το τέταρτο τρίμηνο.

Airbnb: Υποχώρηση πάνω από 12% των μετοχών της παρά την αύξηση 29% των εσόδων στο γ’ τρίμηνο

Οι μετοχές της Airbnb υποχώρησαν περισσότερο από 12% την Τετάρτη, μία ημέρα αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street, αλλά ήταν κάτω από τις προβλέψεις για το τέταρτο τρίμηνο.

Η εταιρεία δημοσίευσε έσοδα 2,9 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 29% σε ετήσια βάση στο ισχυρότερο τρίμηνο που είχε ποτέ, και ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 2,8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τη Refinitiv. Η αύξηση των εσόδων προήλθε από τη σταθερή αύξηση των διανυκτερεύσεων και τις αυξημένες μέσες ημερήσιες τιμές.

Ωστόσο, οι εκτιμήσεις της Airbnb για τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου κυμαίνονται μεταξύ 1,80 και 1,88 δισ. δολ., κάτω από τη μέση τιμή των 1,85 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Η Airbnb δήλωσε ότι «αναμένει ότι η συνεχιζόμενη, αν και ασταθής, ανάκαμψη των διασυνοριακών ταξιδιών θα δώσει περαιτέρω ώθηση στα μελλοντικά αποτελέσματα», καθώς οι χώρες σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να ανακάμπτουν από τα lockdown της πανδημίας του Covid και να παλεύουν να αντιμετωπίσουν τα υψηλά επίπεδα πληθωρισμού και την αύξηση των επιτοκίων.

Η Airbnb προειδοποίησε επίσης ότι το ισχυρό δολάριο θα μειώσει τη διεθνή μέση ημερήσια τιμή της. Οι αναλυτές της Evercore ISI ανέφεραν ότι αυτό ήταν το βασικό αρνητικό στοιχείο της έκθεσης. Η Evercore ISI διατήρησε την αξιολόγηση outperform για τη μετοχή, αλλά αφαίρεσε την Airbnb από τη λίστα TAP Outperform, σύμφωνα με ανακοίνωσή της την Τρίτη.

«Συνολικά, θεωρήσαμε ότι οι θεμελιώδεις τάσεις ήταν ανθεκτικές», ανέφεραν οι αναλυτές.

Η Airbnb επωφελήθηκε από την άνθηση της ταξιδιωτικής ζήτησης και ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι είδε αύξηση του αριθμού των νέων οικοδεσποτών στην πλατφόρμα της.

moneyreview.gr με πληροφορίες από cnbc

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News