Business & Finance Πέμπτη 27/10/2022, 20:17
BUSINESS & FINANCE

Airbnb: Ποιες περιοχές της Αθήνας δεν άρεσαν στους ξένους;

Airbnb: Ποιες περιοχές της Αθήνας δεν άρεσαν στους ξένους;

Υψηλότατη βαθμολογία 4,73/5 συγκεντρώνουν συνολικά τα καταλύματα των Airbnb στην Αθήνα από 537.000 κριτικές μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022, με ορισμένες περιοχές όμως να εμφανίζουν σαφώς καλύτερη επίδοση σε σχέση με άλλες.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα της Tourix, οι επισκέπτες, οι οποίοι δίνουν μεγάλο βάρος στις κριτικές των καταλυμάτων, έδωσαν υψηλότερες αξιολογήσεις στα καταλύματα στο Πολύγωνο (4,91), στην περιοχή γύρω από το 1ο Νεκροταφείο Αθηνών (4,85) και στην συνοικία των Ελληνορώσων και στο Ζάππειο (4,83 αμφότερα). Ακολουθεί η περιοχή της Κολοκυνθού και ο Βοτανικός (4,8), το Κουκάκι-Μακρυγιάννη (4,79) και τέλος με 4,78 το Παγκράτι, η Ακρόπολη και το Κολωνάκι.

Αντιθέτως, τις χειρότερες κριτικές έλαβαν τα καταλύματα στον Άγιο Ελευθέριο (4,54), τα Πατήσια (4,55), τη Ριζούπολη και την Πλατεία Αττικής (4,58). Ελαφρώς υψηλότερες κριτικές έλαβαν τα καταλύματα στην περιοχή Προμπονά και την Πλατεία Αμερικής (4,59), στο Πεδίο του Άρεως (4,6), τη Γούβα και την Κυψέλη (4,65), καθώς και τα Ιλίσια (4,67).

Βέβαια στις αξιολογήσεις έπαιξε σημαντικό ρόλο η τοποθεσία, αφού βάσει αυτής της υποκατηγορίας αλλάζει αρκετά η κατάταξη. Ενδεικτικά, αποκλειστικά βάσει τοποθεσίας το Κολωνάκι συγκεντρώνει τις υψηλότερες κριτικές με 4,92, ενώ 4,91 παίρνουν το Κουκάκι-Μακρυγιάννη, η Ρηγίλλης, το Θησείο και η Ακρόπολη. Ακολουθεί με 4,89 το Ζάππειο και με 4,87 η Ελληνορώσων. Χαμηλότερες κριτικές λόγω τοποθεσίας παίρνουν το Στάδιο, τα Ιλίσια, το Γκάζι, το Πεντάγωνο, τα Πετράλωνα, ο Λυκαβηττός και το Παγκράτι.

Επικοινωνία

Συνολικά, ο μέσος όρος των αξιολογήσεων παίρνει ώθηση από την ποιότητα της επικοινωνίας των χρηστών με τους οικοδεσπότες, αφού η συγκεκριμένη κατηγορία αξιολόγησης στην Αθήνα συγκέντρωσε 4,85/5. Αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί και από άλλα ευρήματα της έρευνας, σύμφωνα με την οποία η πλειονότητα των οικοδεσποτών απαντά μέσα στην πρώτη ώρα από την στιγμή που κάποιος χρήστης στείλει μήνυμα σχετικά με το κατάλυμα που διαχειρίζεται (77% των οικοδεσποτών). Επίσης, το 11% των οικοδεσποτών μέσα σε μερικές ώρες, το 7% μέσα στην ίδια μέρα και το 5% μέσα σε μερικές μέρες.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Airbnb: 9% πάνω οι τιμές στην Αθήνα φέτος

Βάλε πλυντήριο, κούρεψε το γκαζόν: Μήπως οι οικοδεσπότες του Airbnb έχουν ξεφύγει;

Φθινόπωρο στη Σαντορίνη διαφημίζει το Bloomberg: Δείτε πόσο πέφτουν οι τιμές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News