Business & Finance Παρασκευή 26/08/2022, 17:24
ΑΓΟΡΕΣ

Ο Πάουελ «έριξε» στο κόκκινο τη Wall Street

Ο Πάουελ «έριξε» στο κόκκινο τη Wall Street

Σκληρή στάση απέναντι στις πληθωριστικές πιέσεις θα διατηρήσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ κατά τη διάρκεια της ομιλίας στου στο Jackson Hole, στο ετήσιο συνέδριο της Fed.

Ως αποτέλεσμα, λίγο μετά το άνοιγμα της Wall Street, οι δείκτες καταγράφουν απώλειες, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά περίπου 23 μονάδες ή 0,07%. Ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,15% και ο Nasdaq 0,18%. Οι δείκτες οδεύουν προς τη δεύτερη εβδομάδα απωλειών μετά το σύντομο ανοδικό σερί στην αρχή του καλοκαιριού. Ο Dow προβλέπεται πως θα κλείσει την εβδομάδα με απώλειες της τάξης του 1,2%, ενώ ο S&P και ο Nasdaq με μικρότερη πτώση περίπου 0,7% έκαστος.

Οι επενδυτές κρατούσαν επιφυλακτική στάση πριν το άνοιγμα των χρηματιστηρίων, ενώ οι απώλειες άρχισαν να επιταχύνονται λίγα λεπτά αφότου ο Πάουελ ανέβηκε στο βήμα.

«Η επαναφορά της σταθερότητας των τιμών κατά πάσα πιθανότητα θα απαιτεί την διατήρηση της περιοριστικής νομισματικής πολιτικής για κάποιον καιρό. Τα ιστορικά ρεκόρ προειδοποιούν έναντι της πρώιμης χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής», τόνισε ο Πάουελ.

Σημειώνεται πως οι επενδυτές οφείλουν να «χωνέψουν» ταυτοχρονα την ανένδοτη στάση της Fed, αλλά και τα στοιχεία σχετικά με τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες του Ιουλίου στις ΗΠΑ, έναν δείκτη – βαρόμετρο για τις κινήσεις της Τράπεζας που δόθηκαν νωρίτερα στη δημοσιότητα. Ο δείκτης αυτός καταδεικνύει ότι ο ρυθμός αύξησης των τιμών επιβραδύνθηκε τον περασμένο μήνα στη χώρα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο Πάουελ δεν είναι πιθανό να πει στους επενδυτές αυτό που θέλουν να ακούσουν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News