Business & Finance Τετάρτη 27/07/2022, 17:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Θετικό κλίμα ενόψει των αποφάσεων Fed – Υψηλές πτήσεις για τον Nasdaq

Wall Street: Θετικό κλίμα ενόψει των αποφάσεων Fed – Υψηλές πτήσεις για τον Nasdaq

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στα αμερικανικά χρηματιστήρια, ενόψει της απόφασης της Fed σήμερα το βράδυ, η οποία αναμένεται ευρέως από την αγορά ότι θα αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια δανεισμού.

Ειδικότερα, στο άνοιγμα της Wall Street, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο με κέρδη περίπου 0,42%, ενώ ο S&P 500 επίσης σημειώνει κέρδη 1,15%. Παράλληλα, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ανεβαίνει κατά 2,11%.

Τα κέρδη του Nasdaq οφείλονται ιδίως στην άνοδο της Alphabet, μητρικής της Google, έπειτα από τις ισχυρές αποδόσεις της τελευταίας στον τομέα της περιήγησης. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι στους υπόλοιπους τομείς τα αποτελέσματα της Google ήταν χαμηλότερα από το προσδοκώμενο.

Μία ακόμη μετοχή που ξεχώρισε είναι αυτή της Boeing, η οποία ανεβαίνει κατά περίπου 3% παρότι τα αποτελέσματα β’ τριμήνου ήταν επίσης χαμηλότερα από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές. Η εταιρεία είχε θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές και επέμεινε σε θετικές προβλέψεις για φέτος.

Εκτός το μπαράζ των εταιρικών αποτελεσμάτων για αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές της Wall Street παρακολουθούν και τις εξελίξεις γύρω από τη συνεδρίαση της Fed, η οποία θα ανακοινώσει σήμερα τις αποφάσεις σε ό,τι αφορά την πορεία της νομισματικής πολιτικής. Οι αγορές αναμένουν πως η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης, όπως δηλαδή και τον προηγούμενο μήνα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News