ΑΓΟΡΕΣ

Μετοχές: Η καλύτερη συνεδρίαση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ για το 2022

Με άνοδο 3,8% η μετοχή της εισηγμένης

Μετοχές: Η καλύτερη συνεδρίαση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ για το 2022

Τα υψηλότερα ημερήσια κέρδη του 2022 παρουσιάζει σήμερα η μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, η οποία προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος των τελευταίων μηνών και να επιστρέψει στη ζώνη των 2 ευρώ. 

Πιο συγκεκριμένα, περίπου δύο ώρες πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η μετοχή της εισηγμένης αυξάνεται στο 1,91 ευρώ, καθώς καταγράφει άνοδο κατά 3,8%. 

Πρόκειται για την καλύτερη συνεδρίαση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ από την έναρξη του έτους, με τον τζίρο να ξεπερνάει τα 660.000 ευρώ. 

Μετοχές: Η καλύτερη συνεδρίαση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ για το 2022-1

Παρ’ όλα αυτά, η εικόνα της μετοχής το τελευταίο διάστημα δεν είναι η καλύτερη δυνατή, εμφανίζοντας απώλειες κατά 0,5% μέσα στο 2022 και υπο-αποδίδοντας αισθητά σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη (+7%). 

Ας σημειωθεί ότι μέσα στο 2021, η μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ είχε καταγράψει σωρευτική άνοδο κατά σχεδόν 9%, φθάνοντας έως και τα 2,58 ευρώ τον περασμένο Απρίλιο.  

Ωστόσο, έκτοτε η πορεία της εταιρείας ήταν καθοδική, υποχωρώντας κάτω του ψυχολογικού σημείου των 2,1 ευρώ, τιμή στην οποία έγινε το placement για το 6,6% της Viohalco. 

Μετοχές: Η καλύτερη συνεδρίαση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ για το 2022-2

Η πώληση είχε πραγματοποιηθεί με στόχο τη μείωση του ποσοστού της Viohalco και την αύξηση της διασποράς, κάτι που επέτρεψε την είσοδο της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης του Χ.Α. 

Διαβάστε επίσης:

Σε υψηλό 8 μηνών η μετοχή της Viohalco – Ιστορικό ρεκόρ και για τη Cenergy

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News