ΑΓΟΡΕΣ

Σε υψηλό 8 μηνών η μετοχή της Viohalco – Ιστορικό ρεκόρ και για τη Cenergy

Σε υψηλό 8 μηνών η μετοχή της Viohalco – Ιστορικό ρεκόρ και για τη Cenergy

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2021 σκαρφαλώνει σήμερα η μετοχή της Viohalco, μια εξέλιξη που έρχεται να επιβεβαιώσει τη δυναμική και πολλά υποσχόμενη πορεία του Ομίλου. 

Πιο συγκεκριμένα, η μετοχή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, περίπου 2,5 ώρες πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης, αυξάνεται κατά 2,41% και καθορίζεται στα 5,09 ευρώ.  

Σε υψηλό 8 μηνών η μετοχή της Viohalco – Ιστορικό ρεκόρ και για τη Cenergy-1

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών, το οποίο ισούται παράλληλα με την καλύτερη επίδοση από το μακρινό 2014, όταν η μετοχή είχε ξαναβρεθεί άνω του ορίου των 5 ευρώ. 

Μέσα στο 2021, ο Όμιλος κατάφερε να βελτιώσει αισθητά τα οικονομικά του μεγέθη και να «μαζέψει» την όποια χασούρα της πανδημικής κρίσης. 

Έτσι, αύξησε τον τζίρο και τη λειτουργική κερδοφορία, ενώ παράλληλα περιόρισε τον αντίκτυπο από το υψηλό ενεργειακό κόστος, είτε μέσω των κλειδωμένων τιμών ρεύματος είτε μέσω της μετακύλισης του κόστους στον πελάτη. 

Εξίσου υψηλές πτήσεις, ωστόσο, αναμένονται και για το 2022, με τους αναλυτές να προβλέπουν περαιτέρω ενίσχυση των δεικτών κερδοφορίας. Σε αυτό, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η ευρύτερη ανάκαμψη των τιμών στα βασικά μέταλλα. 

Όλα αυτά, όπως είναι εύλογο, αποτυπώνονται και στο χρηματιστηριακό ταμπλό, με τη συνολική μεταβολή μέσα στο νέο έτος να διαμορφώνεται άνω του +8% (χωρίς να υπολογίζεται η σημερινή συνεδρίαση). 

Σε υψηλό 8 μηνών η μετοχή της Viohalco – Ιστορικό ρεκόρ και για τη Cenergy-2

Στο μεταξύ, εξαιρετική είναι η σημερινή επίδοση και της Cenergy, θυγατρικής του Ομίλου, η οποία ενισχύεται στο +2,60% και τα 3,75 ευρώ, σημειώνοντας ιστορικό υψηλό και παρουσιάζοντας άλμα 18% μέσα στο 2022. 

Από την πλευρά της, η μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, επίσης θυγατρικής της Viohalco, αυξάνεται κατά 0,7% και εδραιώνεται σε επίπεδα άνω των 2 ευρώ, καταγράφοντας υψηλό τετραμήνου και εμφανίζοντας κέρδη 12% από την αρχή του έτους.   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News