ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκή Πίστη: Ράλι 15% για τη μετοχή – Σε υψηλό 22 ετών

Μετά τη συμφωνία εξαγοράς από την Allianz

Ευρωπαϊκή Πίστη: Ράλι 15% για τη μετοχή – Σε υψηλό 22 ετών

Ράλι άνω του 15% καταγράφει σήμερα η μετοχή της Ευρωπαϊκής Πίστης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στον απόηχο της πρόσφατης συμφωνίας εξαγοράς από τη γερμανική Allianz.

Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου τρεις ώρες πριν το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, η μετοχή της ασφαλιστικής εταιρείας εκτοξεύεται κατά 15,7% και διαμορφώνεται στα 7,8 ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 ετών.

Ευρωπαϊκή Πίστη: Ράλι 15% για τη μετοχή – Σε υψηλό 22 ετών-1

Μάλιστα, μέχρι στιγμής έχουν διακινηθεί μετοχές αξίας τουλάχιστον 18,6 εκατομμυρίων ευρώ, όταν ο μέσος όρος των τελευταίων 30 ημερών δεν ξεπερνούσε τα 113.000 ευρώ.

Η σημερινή τιμή των 7,8 ευρώ ισούται με το προσφερόμενο τίμημα (7,8 ευρώ ανά μετοχή) για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών από τη γερμανική Allianz, η οποία γίνεται μέσω προαιρετικής δημόσιας πρότασης.

Η Ευρωπαϊκή Πίστη ελέγχεται από τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο, Χρήστο Γεωργακόπουλο (ελέγχει το 20,02% των μετοχών), ενώ σημαντικό ποσοστό της τάξης του 15,5% κατέχει και η EBRD. Ποσοστά 8,9% και 5,4% διαθέτουν, επίσης, οι Κωνσταντινίδη Ευδοκία και Σταύρος Λεκκάκος, αντίστοιχα. 

Με βάση τα στοιχεία του 9μήνου του 2021, τα κέρδη προ φόρων της ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 14 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα επενδύσεων και τα λοιπά έσοδα καθορίστηκαν στα 8,9 εκατ. ευρώ.

Στα απώτερα σχέδια της Allianz είναι η ενοποίηση των δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Πίστης με τη θυγατρική του γερμανικού Ομίλου στην Ελλάδα. Ο κ. Γεωργακόπουλος θα παραμείνει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ενώ η εταιρεία θα διατηρήσει την επωνυμία της.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News