Business & Finance Παρασκευή 11/02/2022, 21:19
BUSINESS & FINANCE

Συμφωνία Allianz για την εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης

Συμφωνία Allianz για την εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης

Κοντά σε οριστική συμφωνία για την εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης από την Allianz βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο μέρη με τις ανακοινώσεις να αναμένονται τη Δευτέρα με το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου. 

Οι συζητήσεις με την Allianz διεξάγονται εδώ και καιρό και με βάση τις πληροφορίες το τίμημα είναι κοντά στην κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, που με βάση το τελευταίο κλείσιμο διαμορφώνεται στα 178,9 εκατ. ευρώ. Η Ευρωπαϊκή Πίστη ελέγχεται από τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο  κ. Χρήστο Γεωργακόπουλο, που διαθέτει το 27% της Εταιρείας, ενώ σημαντικό ποσοστό της τάξης του 15% ελέγχει η EBRD και ποσοστά 8,9% και 5,4% οι Κωνσταντινίδη Ευδοκία και Σταύρος Λεκκάκος αντίστοιχα. 

Η πώληση της Ευρωπαϊκής Πίστης υπήρξε αντικείμενο διαπραγματεύσεων αρκετές φορές στο παρελθόν από τον βασικό μέτοχο – έχουν προηγηθεί συζητήσεις και με την Eurolife – και η ευόδωση των διαπραγματεύσεων με τον παγκόσμιο όμιλο της Allianz αποτελεί σημαντική εξέλιξη για το μέλλον της Εταιρείας, που χαρακτηρίζεται από σταθερή κερδοφορία. 

Να σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία του 9μήνου τα κέρδη προ φόρων της Ευρωπαϊκής Πίστης διαμορφώθηκαν στα 14 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα επενδύσεων και τα λοιπά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 8,9 εκατ. ευρώ, έναντι 2,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση ύψους 218,2%, που αποδίδεται στην αύξηση των εσόδων κατά 3,9 εκατ. ευρώ από την πώληση χρηματοοικονομικών στοιχείων.

Τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα και τα έσοδα της Εταιρείας παρουσίασαν αύξηση ύψους 4% και ανήλθαν στα 165,1 εκατ. ευρώ, έναντι 158,8 εκατ. ευρώ τη αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το κόστος ασφαλιστικών εργασιών (αποζημιώσεις ασφαλισμένων και μεταβολή ασφαλιστικών προβλέψεων), ανήλθε στα 101,5 εκατ. ευρώ, έναντι 86,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση 17,%. Η Εταιρεία απασχολεί 442 άτομα. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News