Business & Finance Παρασκευή 11/02/2022, 22:28
BUSINESS & FINANCE

Στην Allianz η Ευρωπαϊκή Πίστη – Δημόσια πρόταση για 7,8 ευρώ ανά μετοχή

Στην Allianz η Ευρωπαϊκή Πίστη – Δημόσια πρόταση για 7,8 ευρώ ανά μετοχή

Προαιρετική δημόσια πρόταση υπέβαλε η Allianz για εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το τίμημα τίθεται στα 7,8 ευρώ ανά μετοχή. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σήμερα την 11.02.2022, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Ευρωπαϊκή Πίστη ανακοίνωσε ότι κατά τη συνεδρίαση αυτού που έλαβε χώρα την 11.02.2022 και ώρα 18:30, ενημερώθηκε ότι η εταιρεία Allianz, υπέβαλε προαιρετική δημόσια πρόταση σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3461/2006, όπως ισχύει, για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εταιρείας αντί προσφερόμενου ανταλλάγματος που ανέρχεται σε 7,8€ ανά μετοχή. Η απόκτηση των μετοχών από την Allianz θα γίνει υπό την αίρεση της λήψης των απαιτούμενων αδειών από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, την Τράπεζα της Ελλάδος, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθώς και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σήμερα η Allianz υπέγραψε με διάφορους μετόχους συμφωνίες αγοραπωλησίας μετοχών, για την απόκτηση πριν το τέλος της Δημόσιας Πρότασης 19.181.256 μετοχών της εταιρείας που εκπροσωπούν συνολικά το 72,2% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας υπό την αίρεση της λήψης των απαιτούμενων αδειών από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, την Τράπεζα της Ελλάδος, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθώς και την Επιτροπή Ανταγωνισμού (εφεξής η Συναλλαγή). Ειδικότερα η Allianz έχει συνάψει συμφωνίες αγοραπωλησίας μετοχών με:

1) μετόχους της εταιρίας μεταξύ των οποίων διευθυντικά της στελέχη και ο Διευθύνων Σύμβουλος για την απόκτηση συνολικά 5.313.400 μετοχών της εταιρείας που εκπροσωπούν το 20,02% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας,

2) την EBRD για την απόκτηση 4.125.552 μετοχών που εκπροσωπούν το 15,54% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας και

3) με λοιπούς μετόχους για την απόκτηση 9.742.304 μετοχών που εκπροσωπούν το 36,7% των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Στα απώτερα σχέδια της Allianz είναι η ενοποίηση των δραστηριοτήτων της εταιρείας με αυτές της θυγατρικής του ομίλου Allianz στην Ελλάδα με Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Χρήστο Γεωργακόπουλο, η διατήρηση του ονόματος της εταιρείας και η ενίσχυση του ρόλου του ομίλου Allianz στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

H σχεδιαζόμενη συμμετοχή της Allianz στο μετοχικό κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Πίστης καθώς και η παραμονή του κ. Χρήστου Γεωργακόπουλου στη διοίκηση της εταιρείας θέτει τα θεμέλια όχι μόνο για τη διασφάλιση της συνέχισης της έως σήμερα ακολουθούμενης επιχειρηματικής στρατηγικής και λειτουργίας της εταιρείας υπό τις ίδιες επιτυχείς επιχειρηματικές αρχές, αλλά ιδίως για την επίτευξη πρόσθετων ωφελειών και συνεργειών από τη συμμετοχή της Εταιρείας σε ένα παγκόσμιο όμιλο ο οποίος δραστηριοποιείται στον ίδιο κλάδο συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Εταιρείας.

Για τη Συναλλαγή ενεργούν η Alphacap ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και η δικηγορική εταιρεία Ζέπος & Γιαννόπουλος ως νομικός σύμβουλος.»

Συνημμένη θα βρείτε τη σχετική ανακοίνωση.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Συμφωνία Allianz για την εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News