Business & Finance Δευτέρα 6/12/2021, 14:58
ΑΓΟΡΕΣ

Ελ Σαλβαδόρ: Αγοράζει Bitcoin εν μέσω μαζικού sell-off 

Το Ελ Σαλβαδόρ αγόρασε τα Bitcoin στην τιμή των 48.670 δολαρίων

Ελ Σαλβαδόρ: Αγοράζει Bitcoin εν μέσω μαζικού sell-off 

Ενώ το Bitcoin περνάει ένα επεισοδιακό τριήμερο από το περασμένο Σαββατοκύριακο με τις ρευστοποιήσεις να έχουν ανεβάσει ταχύτητα και την τιμή του να έχει φθάσει σήμερα υπό των 48.000 δολαρίων, το Ελ Σαλβαδόρ η πρώτη χώρα που το αναγνωρίζει ως επίσημο περιουσιακό στοιχείο συνεχίζει τις αγορές του κρυπτονομίσματος

Σύμφωνα με δημοσίευμα του cointelegraph.com η χώρα της Κεντρικής Αμερικής απέκτησε 150 επιπλέον Bicoin, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός της Ναγίμπ Μπουκέλε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter. 

Η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος από άποψη κεφαλαιοποίησης, έφθασε σήμερα έως τα 47.167 δολάρια, ενώ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, κατρακύλησε έως τα 42.000 δολάρια, διαγράφοντας εκείνη τη στιγμή περισσότερο από 37% της αξίας της σε σχέση με ιστορικό υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων στις 10 Νοεμβρίου.

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας αναφέρει ότι το Ελ Σαλβαδόρ αγόρασε τα Bitcoin στην τιμή των 48.670 δολαρίων, με τη συνολική επένδυση στο συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα να φθάνει στα 60,3 εκατ. δολάρια βάσει της τρέχουσας τιμής και τα συνολικά νομίσματα τα 1.270.

 

Μάλιστα ο Μπουκελέ δυσανασχέτησε με ανάρτησή του στο Twitter, γράφοντας ότι χάθηκε η χαμηλότερη τιμή για επτά λεπτά. 
Βάσει του σχεδιασμού της κυβέρνησης, τα κέρδη που θα αποκομίσει από το Bitcoin θα τα χρησιμοποιήσει για να χρηματοδοτήσει διάφορα αναπτυξιακά έργα, ενώ παράλληλα θα διατηρεί αναλλοίωτη τη συνολική αξία των αποθεματικών. 

 

Στις 21 Νοεμβρίου ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσε ότι θα κατασκευαστεί η πρώτη Bitcoin City με χρηματοδότηση από ομόλογα που διαπραγματεύονται σε Bitcoin.

«Στη #BitcoinCity θα έχουμε ψηφιακή και τεχνολογική εκπαίδευση. Γεωθερμική ενέργεια για ολόκληρη την πόλη και αποτελεσματικές και βιώσιμες δημόσιες μεταφορές», σύμφωνα με τον ίδιο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από cointelegraph.com

Διαβάστε επίσης:

Η χώρα που θέλει να χτίσει την πρώτη Bitcoin City στον κόσμο

Ελ Σαλβαδόρ: Εξορύσσει Bitcoin με ενέργεια από ένα…ηφαίστειο

Bitcoin: Συνεχίζει την καθοδική του πορεία, υπό των 48.000 δολαρίων 

Κρυπτονομίσματα: Έχασαν το 1/5 της αξίας τους μέσα σε λίγες ώρες

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News