Business & Finance Δευτέρα 6/09/2021, 18:48
ΑΓΟΡΕΣ

Γιατί όλοι αγοράζουν Bitcoin αξίας 30 δολαρίων  

Γιατί όλοι αγοράζουν Bitcoin αξίας 30 δολαρίων  

Από αύριο το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα από πλευράς κεφαλαιοποίησης ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο στην ιστορία του: αναγνωρίζεται επίσημα ως περιουσιακό στοιχείο και ως νόμισμα για συναλλαγές από ένα κράτος. 

Η χώρα αυτή είναι το Ελ Σαλβαδόρ και από αύριο μπορούν οι πολίτες της να συναλλάσσονται με Bitcoin και έχουν τη δυνατότητα να το χρησιμοποιούν αντί του αμερικανικού δολαρίου, του νομίσματος το οποίο από το 2001 χρησιμοποιείται από τη χώρα της Κεντρικής Αμερικής. 

Η κυβέρνηση προκειμένου να δώσει κίνητρα στους πολίτες του Ελ Σαλβαδόρ, θα τους διαθέσει ένα ποσό αξίας 30 δολαρίων σε Bitcoin (φυσικά και θα είναι ένα ελάχιστο μέρος του κρυπτονομίσματος από τη στιγμή που η τιμή του κυμαίνεται στα 51.000 δολάρια), μέσω του επίσημου κυβερνητικού ψηφιακού πορτοφολιού Chivo. 

Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης του Ελ Σαλβαδόρ έχει σκορπίσει ένα κύμα ενθουσιασμού μεταξύ των επενδυτών, οι οποίοι ως ένδειξη συμπαράστασης στους πολίτες της ταλαιπωρημένη χώρας της σπεύδουν να αγοράσουν ένα fraction του Bitcoin αξίας 30 δολαρίων. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και το Reddit οι επενδυτές προτρέπουν ο ένας τον άλλο να προβούν σε αυτήν την κίνηση, προκαλώντας σήμερα αύξηση της συναλλαγματικής δραστηριότητας. Αποτέλεσμα η τιμή του Bitcoin άγγιξε σήμερα τα 52.000 δολάρια, για πρώτη φορά από τις 12 του περασμένου Μαρτίου. 

Aπό αύριο το Bitcoin καθίσταται νόμιμο και οι επενδυτές σπεύδουν να τοποθετηθούν σε αυτό. Η απόφαση αυτή του Ελ Σαλβαδόρ αφενός ότι είναι ιστορική, αφετέρου θεωρείται ότι ανοίγει τον δρόμο για να ακολουθήσουν και άλλες χώρες το παράδειγμα της χώρας της Κεντρικής Αμερικής. Άλλωστε και η Κούβα έχει δηλώσει ότι εξετάζει σχέδια για να υιοθετήσει τη χρήση των κρυπτονομισμάτων

moneyreview.gr με πληροφορίες από bitcoinmagazine.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News