Business & Finance Πέμπτη 2/09/2021, 14:28
ΑΓΟΡΕΣ

Κρυπτονομίσματα: Ανακάμπτει η αγορά, το Bitcoin πάνω από τα 50.000 

Κρυπτονομίσματα: Ανακάμπτει η αγορά, το Bitcoin πάνω από τα 50.000 

Σταθερά βήματα ανάκαμψης παρουσιάζει η αγορά κρυπτονομισμάτων καθώς από τα χαμηλά στις αρχές Ιουλίου που είχαν βρεθεί το σύνολο των νομισμάτων, οι τιμές τους επανέρχονται κοντά στα υψηλά επίπεδα που κυμαίνονταν τον Απρίλιο.

Σήμερα το Bitcoin το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα από πλευράς κεφαλαιοποίησης και αυτό που κινεί «τα νήματα» στην εν λόγω αγορά, σημειώνει άνοδο σχεδόν 4,80% με την τιμή του να έχει ξεπεράσει τα 50.000 δολάρια για δεύτερη φορά μετά τις 23 Αυγούστου. Να σημειωθεί ότι πριν από τις 23 Αυγούστου η τιμή του Bitcoin διαπραγματεύθηκε για τελευταία φορά στα 50.000 δολάρια στις 15 Μαΐου, όταν ήδη είχε ξεκινήσει η πορεία «καθέλκυσης» από τα ιστορικά υψηλά ρεκόρ του Απριλίου. 

Με τη σημερινή άνοδο της τιμής του Bitcoin η κεφαλαιοποίησή του έχει διαμορφωθεί περί των 941 δισ. δολαρίων και πλησιάζει στο 1 τρισ. δολάρια, μέγεθος το οποίο καταγράφηκε τελευταία φορά στις 11 Μαΐου. 

Από τη σημερινή «αύρα» στην αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει επωφεληθεί το καινούργιο νούμερο τρία νόμισμα το Cardano, του οποίου η τιμή για πρώτη φορά στην ιστορία της υπερέβη τα 3 δολάρια. Βέβαια με 98 δισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης υπολείπεται πάρα πολύ του Bitcoin, όσο και του δεύτερου μεγαλύτερου νομίσματος του Ethereum, του οποίου η κεφαλαιοποίηση ανέρχεται στα 441 δισ. δολάρια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από cointelegraph.com

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News