Business & Finance Κυριακή 29/08/2021, 18:41
ΑΓΟΡΕΣ

Coinbase: Επενδύει 500 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα

Coinbase: Επενδύει 500 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα

Τη δέσμευσή της να επενδύσει 500 εκατομμύρια δολάρια από τα μετρητά και τα ισοδύναμα μετρητών της, καθώς και το 10% των μελλοντικών καθαρών τριμηνιαίων κερδών της σε κρυπτονομίσματα, ανακοίνωσε η κορυφαία πλατφόρμα διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, Coinbase.

Με ανακοίνωσή της στο blog της η προσφάτως εισηγμένη στη Wall Street, αναφέρει ότι η κίνηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της αλλαγής της επενδυτικής της πολιτικής προκειμένου να αυξήσει τις επενδύσεις στην εν λόγω αγορά και να έχει έτσι μεγαλύτερη συμμετοχή σε αυτήν.

Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού παρατήρησε ότι η «πλειοψηφία» των εταιρικών οικονομικών συναλλαγών της, όπως η πληρωμή πωλητών, υπαλλήλων και η επένδυση των εταιρικών κεφαλαίων, είναι σε μεγάλο βαθμό συνδεδεμένες με παραστατικά νομίσματα.

Η Coinbase ισχυρίζεται ότι η αλλαγή αυτή της επενδυτικής της πολιτικής θα την καταστήσει την πρώτη εισηγμένη εταιρεία που θα διαθέτει Bitcoin, Ethereum, Proof of Stake Assets, DeFi και πολλά άλλα περιουσιακά στοιχεία που υποστηρίζονται από την πλατφόρμα της στον ισολογισμό της. Η εταιρεία θα κατανείμει τις επενδύσεις της βάσει των «συνολικών αποθεματικών σε κρυπτονομίσματα», κάτι που σημαίνει ότι αποφάσεις των πελατών τους θα διαδραματίζουν κάποιο ρόλο στην επενδυτική στρατηγική της εταιρείας.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της, σκοπεύει να αναπτύξει την επένδυσή της σε μακροπρόθεσμη βάση, κάνοντας χρήση του μέσου όρου κόστους σε δολάρια. Στην ανάρτηση η λογική της εταιρείας περιγράφεται ως «μακροπρόθεσμη επένδυση». Η Coinbase θα εκτελεί επίσης συναλλαγές μέσω του εξωχρηματιστηριακού γραφείου της, προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουση συμφερόντων με τους πελάτες της.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Coinbase, cryptoglobe

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News