Business & Finance Τρίτη 31/08/2021, 22:46
ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Ελ Σαλβαδόρ: Νέο ταμείο, ύψους 150 εκατ.δολαρίων, για τη μετάβαση στο bitcoin

Ελ Σαλβαδόρ: Νέο ταμείο, ύψους 150 εκατ.δολαρίων, για τη μετάβαση στο bitcoin

Tο Κογκρέσο του Ελ Σαλβαδόρ ενέκρινε την Τρίτη Nόμο για τη δημιουργία ενός ταμείου με ενεργητικό αξίας 150 εκατ. δολαρίων ενέκρινε σήμερα το Ελ Σαλβαδόρ με σκοπό τη διευκόλυνση της μετατροπής από bitcoin σε δολάρια, ενόψει της προγραμματισμένης χρήσης του κρυπτονομίσματος από τη συγκεκριμένη χώρα της Κεντρικής Αμερικής ως νόμιμο χρήμα την επόμενη εβδομάδα.

Με 64 ψήφους υπέρ και 14 ψήφους κατά, το Κογκρέσο ενέκρινε το ταμείο καθώς το Ελ Σαλβαδόρ, το οποίο χρησιμοποιεί ήδη το αμερικανικό δολάριο, ετοιμάζεται να υιοθετήσει επίσημα το bitcoin στις 7 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για την πρώτη στον κόσμο χώρα που θα χρησιμοποιήσει το κρυπτονόμισμα ως νόμιμο χρήμα.

Τα χρήματα για το νέο ταμείο θα δοθούν από τον τρέχοντα προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομικών και θα τα διαχειρίζεται η κρατική τράπεζα Ανάπτυξης του Ελ Σαλβαδόρ (BANDESAL), όπως ανέφεραν βουλευτές. 

«Σκοπός αυτού του νόμου είναι να υποστηρίξει οικονομικά τις εναλλακτικές λύσεις που παρέχει το κράτος, χωρίς να υπάρχει καμία προκατάληψη απέναντι στις ιδιωτικές πρωτοβουλίες, που επιτρέπουν στον χρήστη να πραγματοποιεί αυτόματη μετατροπή του bitcoin σε αμερικανικό δολάριο», αναφέρεται σε έγγραφο του Κογκρέσου.

Τουλάχιστον 200 ΑΤΜ και 50 συμβουλευτικά κέντρα από την κυβερνητική εφαρμογή ψηφιακού πορτοφολιού “Chivo” εγκαθίστανται σε διάφορα μέρη της χώρας όπου οι χρήστες μπορούν να καταθέσουν και να αποσύρουν χρήματα χωρίς να πληρώσουν προμήθειες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News