Business & Finance Κυριακή 22/08/2021, 22:15
ΑΓΟΡΕΣ

Πέντε βασικοί κανόνες εάν θέλει να επενδύσει κάποιος στο bitcoin

Πέντε βασικοί κανόνες εάν θέλει να επενδύσει κάποιος στο bitcoin

 

Η μεταβλητότητα του bitcoin είναι αυτή που έχει φέρει επικά κέρδη στους επενδυτές από το 2009, όταν πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά, όμως δεν είναι σε θέση όλοι οι επενδυτές να το διακρατήσουν βλέποντάς το να περνά όλες αυτές τις αναταράξεις. 

Το bitcoin έχει ενισχυθεί 67% από τις αρχές του έτους έως σήμερα, αφού όμως γνώρισε μία βουτιά της τάξης του 54% από τα υψηλά του Απριλίου. Για να μπορέσει να κατανοήσει ένας επενδυτής τη μεταβλητότητα του bitcoin, ο Τομ Λι της Fundstrat συμβουλεύει τους επενδυτές να ακολουθήσουν πέντε κανόνες, εάν αποφασίσουν να τοποθετήσουν χρήματα στο βασικό κρυπτονόμισμα. 

Πρόκειται για τους εξής κανόνες:

1. Οι ΗΠΑ είναι το μέλλον του bitcoin

Τα επόμενα έτη, θα αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό η υιοθέτηση του bitcoin, λαμβάνοντας υπόψη ότι η χώρα εκπροσωπεί το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πλούτου, σύμφωνα με τον Λι. 

Σύμφωνα με το Δείκτη της Αγοράς του Bitcoin, οι ΗΠΑ κατατάσσονται στην πέμπτη θέση και είναι η μοναδική μεγάλη οικονομία στο τοπ τεν. Εάν το bitcoin επιτύχει, θα πρέπει να επιτύχει στις ΗΠΑ. Ο Λι υπολογίζει ότι ο πλούτος που θα μεταβιστεί από τη γενιά που έχει γεννηθεί μεταξύ των ετών 1946 έως 1964 στη γενιά του Millenium θα κυμανθεί γύρω στα 70 τρισ.δολάρια την προσεχή 20ετία. Μέρος αυτού του πλούτου θα επενδυθεί αναμφισβήτητα στο bitcoin, ειδικά καθώς η γενιά της Χιλιετίας είναι πολύ πιο ανοικτή στα κρυπτονομίσματα σε σχέση με την παλαιότερη γενιά.

2. Ακολούθησε το κλίμα της αγοράς

Το κλίμα στην αγορά και οι τιμές συμπορεύονται. Οταν το κλίμα είναι θετικό, συνήθως προοιωνίζεται υψηλές αποδόσεις για τους επόμενους έξι μήνες, ενώ όταν γίνεται αρνητικό είναι σημάδι ότι θα ακολουθήσει μεγαλύτερη μεταβλητότητα. 

3. Αγόρασε bitcoin όταν περάσει το μέσο όρο διακύμανσης των τελευταίων 200 ημερών

Κάθε φορά που το bitcoin διαπέρασε ανοδικά το μέσο όρο διακύμανσης των 200 τελευταίων συνεδριάσεων, παρουσίασε υψηλές απόδοσεις, της τάξης του 193% σε διάστημα εξαμήνου, σύμφωνα με τον Λι. «Ο μέσος όρος διακύμανσης των 200 συνεδριάσεων είναι σημαντικός, επειδή αντανακλά τη μακροπρόθεσμη τάση στις τιμές», εξηγεί. 

Το bitcoin διαπέρασε το φράγμα αυτό στις αρχές του μηνός και έκτοτε έχει ενισχυθεί περισσότερο από 8%. 

4. Το bitcoin είναι ριψοκίνδυνο ενεργητικό.

Το κρυπτονόμσμα παρουσιάζει την καλύτερη επίδοση όταν ο δείκτης S&P 500 σημειώνει μεγάλη άνοδο, αναφέρει ο Λι και αυτό σημαίνει ότι είναι ριψοκίνδυνο ενεργητικό. Τα μεγαλύτερα κέρδη για το bitcoin καταγράφονται όταν η αγορά μετοχών είναι ιδιαίτερα ισχυρή, καθώς υπάρχει μεγάλος συσχετισμός ανάμεσα σε αυτές τις δύο κατηγορίες ενεργητικού. 

5. Αγόρασε και κράτησέ το. 

Ο λόγος “αγόρασε και κράτησέ το” έχει νόημα επειδή οι 10 καλύτερες ημέρες σε επίδοση κάθε χρόνο αποφέρουν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών. Το bitcoin υποχωρεί κατά μέσο όρο κάθε χρόνο εάν εξαιρεθούν τα κέρδη των 10 κορυφαίων ημερών. «Εάν εξαιρεθούν αυτές οι 10 ημέρες, το bitcoin παρουσιάζει ετησίως απώλειες 44% από το 2013 έως 2019», αναφέρει ο Λι. Για το λόγο αυτό, είναι καλύτερα για τους επενδυτές να το αγοράσουν και να το διακρατήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Γενικότερα, ο Λι παραμένει αισιόδοξος για το bitcoin βλέποντάς του να εκτινάσσεται στα 100.000 δολάρια έως τα τέλη του έτους. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

 

 


Ακολουθήστε το Money Review στο Google News