Business & Finance Σάββατο 28/08/2021, 17:44
ΑΓΟΡΕΣ

Ποια εξωτική χώρα της Καραϊβικής εξετάζει την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων

Ποια εξωτική χώρα της Καραϊβικής εξετάζει την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων

Σχέδια ούτως ώστε να αναγνωρίζει τα κρυπτονομίσματα στις πληρωμές και παράλληλα να ορίσει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τις συναλλαγές αυτές, εξετάζει η κυβέρνηση της Κούβας.

Σύμφωνα με το Aljazeera, η κεντρική τράπεζα της χώρας της Καραϊβικής θα θεσπίσει κανόνες για την ενσωμάτωση συναλλαγών με κρυπτονομίσματα, ενώ οι κουβανικές αρχές αναμένεται επίσης να διανείμουν σχετικές άδειες σε επιχειρήσεις με βάση τις υπηρεσίες που παρέχουν.

Ορισμένες πηγές ισχυρίζονται ότι η κίνηση να επιτραπούν τα κρυπτονομίσματα ως νόμιμο χρήμα έγινε αποδεκτή από τον πληθυσμό της Κούβας, καθώς η χώρα έπρεπε να σταματήσει προσωρινά να δέχεται τραπεζικές καταθέσεις σε αμερικανικά δολάρια, εξαιτίας των αυστηρότερων περιορισμών που είχε θέσει ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Μικρές οικονομίες όπως του Ελ Σαλβαδόρ, έχουν επίσης ξεκινήσει διαδικασίες για την υιοθέτηση του Bitcoin. Την περασμένη Δευτέρα, ο πρόεδρος της χώρας Ναγίμπ Μπουκελέ ανακοίνωσε την κατασκευή υποδομών σε όλη τη χωρά για την υποστήριξη του Bitcoin.

Η πολιτική υιοθέτησης του Bitcoin από το Ελ Σαλβαδόρ μπορεί να μειώσει το συνολικό κόστος των εμβασμάτων και να μετατρέψει ενδεχομένως το τοπίο για τα εμβάσματα σε όλη την Κεντρική Αμερική, σύμφωνα με την Κεντρική Αμερικανική Τράπεζα Οικονομικής Ένταξης (CABEI).

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της CABEI Ντάντε Μόσι, πιστεύει ότι «το πείραμα» του Ελ Σαλβαδόρ θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη οικονομική ένταξη και ως εκ τούτου, είναι προς το συμφέρον της CABEI να βοηθήσει το Ελ Σαλβαδόρ να δημιουργήσει ένα τεχνικό πλαίσιο για την υιοθέτηση Bitcoin.

moneyreview.gr με πληροφορίες από cointelegraph

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News