Business & Finance Σάββατο 4/12/2021, 09:18
ΑΓΟΡΕΣ

Κρυπτονομίσματα: Έχασαν το 1/5 της αξίας τους μέσα σε λίγες ώρες

Ισχυρές απώλειες για Bitcoin - Ether

Κρυπτονομίσματα: Έχασαν το 1/5 της αξίας τους μέσα σε λίγες ώρες

Βουτιά της τάξης του 20% καταγράφει σήμερα το Bitcoin και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, σε ακόμη μία ένδειξη της αύξησης του ρίσκου στις διεθνείς αγορές. 

Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα υποχωρεί, συγκεκριμένα, στα επίπεδα των 42.296 δολαρίων, χάνοντας περίπου το 1/5 της αξίας του μέσα σε λίγες ώρες. 

Ίδια είναι η εικόνα και στο Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο crypto παγκοσμίως, το οποίο διολισθαίνει κατά 17,4%. 

Largest token again reminds investors of famed volatility

Δεν είναι τυχαίο ότι όλη η αγορά των κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με την πλατφόρμα CoinGecko, έχει απολέσει από το πρωί περισσότερο από 20%, με την κεφαλαιοποίηση να περιορίζεται στα 2,2 τρισ. δολάρια.  

Οι απώλειες στα κρυπτονομίσματα έρχεται να επιτείνει την κατάσταση μεταβλητότητας που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις χρηματαγορές. 

Η εκτίναξη του πληθωρισμού, η πρόθεση των κεντρικών τραπεζών να άρουν τα υπερχαλαρά νομισματικά μέτρα και η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον έχουν αυξήσει αισθητά τον κίνδυνο, με τους επενδυτές να στρέφονται σε ασφαλέστερα καταφύγια. 

Ας μην ξεχνάμε ότι ενώ οι μετοχές έχασαν περισσότερο από 4% τον Νοέμβριο, τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου, ένα παραδοσιακό καταφύγιο των επενδυτών σε περιόδους αναταράξεων, κατέγραψαν ράλι. 

Οι εξελίξεις αυτές, προμηνύουν έναν ασυνήθιστα δύσκολο Δεκέμβριο, όπως επισημαίνουν αναλυτές. Παρότι η αγορά παραδοσιακά κινείται ανοδικά τον τελευταίο μήνα του έτους –φαινόμενο που είναι γνωστό ως «Χριστουγεννιάτικο ράλι»– έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες κάποιες ρωγμές που απειλούν αυτό το παραδοσιακό μοτίβο.  

Κομβικό σημείο, αναμφίβολα, αποτελεί η περαιτέρω εξέλιξη της μετάλλαξης Όμικρον, καθώς και το  στίγμα που θα δώσουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Federal Reserve κατά τις επικείμενες συνεδριάσεις του Δεκεμβρίου. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Θα έρθει φέτος ο Άη-Βασίλης στα διεθνή χρηματιστήρια;

Εκροές 2,8 δισ.ευρώ από τις ευρωπαϊκές μετοχές – Το υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News