Business & Finance Δευτέρα 20/09/2021, 15:44
BUSINESS & FINANCE

Βουτιά 8% για το Bitcoin – Υπό πίεση τα crypto

Βουτιά 8% για το Bitcoin – Υπό πίεση τα crypto

Απώλειες της τάξης του 8% εμφανίζει σήμερα το Bitcoin, το οποίο δέχεται σημαντικές πιέσεις, εν μέσω της διάχυτης απροθυμίας για την ανάληψη πρόσθετου ρίσκου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με την πλατφόρμα Coin Metrics, η τιμή του κρυπτονομίσματος βρίσκεται κάτω από τα 44.000 δολάρια, και ειδικότερα στα 43.818 δολάρια.

Αντίστοιχου εύρους απώλειες παρατηρούνται και στα υπόλοιπα ψηφιακά νομίσματα, με την αξία του ether να κατρακυλά στο -9%.

Από το πρωί, οι αγορές μετοχών τελούν υπό κλιμακούμενη πτώση, καθώς οι αναλυτές αναμένουν το χρονοδιάγραμμα της Federal Reserve για τη μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, κάτι το οποίο είναι γνωστό ως tapering.

Παρότι δεν πρόκειται να υπάρξει άμεση αύξηση των επιτοκίων, η σταδιακή απόσυρση της φθηνής ρευστότητας εκτιμάται ότι θα επηρεάσει σημαντικά τις αγορές, και ιδίως τις πιο ανεπτυγμένες.

Περαιτέρω νερό στον μύλο των ανησυχιών ρίχνει και η Κίνα, καθώς ο κίνδυνος κατάρρευσης της κατασκευαστικής εταιρείας China Evergrande Group απειλεί την πορεία ανάπτυξης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Όλα τα παραπάνω, όπως είναι εύλογο, δημιουργούν ανασφάλεια στους επενδυτές, οι οποίοι σπεύδουν να ξεφορτωθούν τα ριψοκίνδυνα assets και να στραφούν σε ασφαλή καταφύγια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News