Business & Finance Δευτέρα 13/09/2021, 15:33
ΑΓΟΡΕΣ

Ελ Σαλβαδόρ – Bitcoin: Νέα κίνητρα, δεν θα φορολογεί τους ξένους επενδυτές 

Το Ελ Σαλβαδόρ με την κίνηση αυτή προσπαθεί να βρεθεί ένα βήμα πιο μπροστά από τις υπόλοιπες χώρες

Ελ Σαλβαδόρ – Bitcoin: Νέα κίνητρα, δεν θα φορολογεί τους ξένους επενδυτές 

Νέα κίνητρα προτίθεται να προσφέρει η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ για το Bitcoin, μετά την υιοθέτησή του ως επίσημο νόμισμα συναλλαγών. Σύμφωνα με τον οικονομικό σύμβουλο του προέδρου της χώρας Ναγίπ Μπουκελέ, η χώρα της Κεντρικής Αμερικής δεν θα φορολογεί τους ξένους επενδυτές για τα κέρδη που θα προέρχονται από αυτό. 

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο AFP, ο Ξαβιέ Αργκουέτα, αν κάποιος έχει περιουσιακά στοιχεία σε Bitcoin τα οποία του αποφέρουν υψηλά κέρδη, δεν θα προβλέπεται φόρος για τα κέρδη αυτά. Αυτή η κίνηση προφανώς και γίνεται προκειμένου να προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις, ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν θα υπάρξουν φόροι στις αυξήσεις των κεφαλαίων όπως και στο εισόδημα», τόνισε. 

Το Ελ Σαλβαδόρ με την κίνηση αυτή προσπαθεί να βρεθεί ένα βήμα πιο μπροστά από τις υπόλοιπες χώρες, μετά την επισημοποίησή του ως asset. Αρκετοί επενδυτές σε Bitcoin, αναζητούν χώρες οι οποίες επιβάλουν λιγότερους φόρους στα εισοδήματα. Στις περισσότερες χώρες είναι εξαιρετικά δύσκολο να αγοράσεις Bitcoin, ενώ στη συνέχεια επιβάλλουν φόρους στα κέρδη που προκύπτουν από τις πωλήσεις του κρυπτονομίσματος. 

Περί του ενός πέμπτου της ΑΕΠ του Ελ Σαλβαδόρ βασίζεται στα εμβάσματα. Η υιοθέτηση του Bitcoin ως επίσημο συνδιαλλακτικό μέσο, σημαίνει ότι οι χρεώσεις για τις συναλλαγές με Bitcoin θα πάψουν να ισχύουν, κάτι που θα μειώσει σημαντικά τα έσοδα της χώρας. 

Παράλληλα όπως φρόντισε να επισημάνει ο Αργκουέτα, η κυβέρνηση φροντίζει να αφουγκράζεται και να καταγράφει τις όποιες παρανοήσεις για το Bitcoin και ότι χρησιμοποιείται κυρίως για ξέπλυμα και για εγκληματική δραστηριότητα.  «Εφαρμόζουμε μια σειρά από συστάσεις από διεθνείς οργανισμούς κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος», σημείωσε ο οικονομικός σύμβουλος. 

Πρόσθεσε επίσης ότι η χώρα του θα αναστείλει προσωρινά όλες τις συναλλαγές με Bitcoin σε περίπτωση που η αξία του πρόκειται να καταρρεύσει, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον αντίκτυπο που προκαλεί η εξαιρετικά ασταθής μεταβλητότητά του. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από bitcoinmagazine.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News