Business & Finance Τετάρτη 8/09/2021, 17:31
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές του μετά τη χθεσινή «ελεύθερη» πτώση

Bitcoin: Προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές του μετά τη χθεσινή «ελεύθερη» πτώση

Προσπάθεια (χωρίς να έχει στεφθεί με ιδιαίτερη επιτυχία πάντως) καταβάλει το Bitcoin, να «συνέλθει» μετά τις βαριές απώλειες της τάξεως του 11,20% που υπέστη χθες, στη χειρότερη «βύθισή» του από τις 2 Ιουνίου. 

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με όρους κεφαλαιοποίησης στην ίσως πιο ιστορική του ημέρα, καθώς από χθες αποτελεί επίσημο νόμισμα διαπραγμάτευσης στο Ελ Σαλβαδόρ, δέχθηκε ισχυρότατο χτύπημα κι ενώ από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε δοθεί σήμα για απόκτηση Bitcoin αξία 30 δολαρίων, όσο δηλαδή και το ποσό που διαθέτει η κυβέρνηση της χώρας Κεντρικής Αμερικής στους πολίτες της. 

Μέσω του κυβερνητικού ψηφιακού πορτοφολιού Chivo, οι πολίτες του Ελ Σαλβαδόρ έχουν στη διάθεσή τους το συγκεκριμένο ποσό, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να απεμπλακεί από το αμερικανικό δολάριο το οποίο είναι το επίσημο νόμισμα από το 2001. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, η τιμή του Bitcoin έχανε έως και 18,6% διαγράφοντας σε εκείνο το σημείο 180 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίησή του. 

Σήμερα κινείται κατά 2,71% χαμηλότερα πλησίον των 46.300 δολαρίων, όταν τη Δευτέρα η τιμή βρισκόταν πλέον των 52.000 δολαρίων, το υψηλότερο επίπεδο από τις 2 Μαΐου. 
 
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News