Business & Finance Δευτέρα 6/12/2021, 10:54
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Συνεχίζει την καθοδική του πορεία, υπό των 48.000 δολαρίων 

Το περασμένο Σαββατοκύριακο το Bitcoin διέγραψε κάποια στιγμή το ένα πέμπτο της αξίας του

Bitcoin: Συνεχίζει την καθοδική του πορεία, υπό των 48.000 δολαρίων 

Σε καθοδική τροχιά έχει περιέλθει η τιμή του Bitcoin, καθώς μετά τις πιέσεις που δέχθηκε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου καταγράφει και σήμερα απώλειες. 

Πιο συγκεκριμένα, περί τις 10:40 ώρα Ελλάδος η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος από άποψη κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 2,80%, στα 47.920 δολάρια.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο το Bitcoin διέγραψε κάποια στιγμή το ένα πέμπτο της αξίας του εν μέσω μαζικών ρευστοποιήσεων, ενώ πλέον το ιστορικό του υψηλό ρεκόρ από τις 10 Νοεμβρίου στα 69.000 δολάρια μοιάζει μακρινό. 

Οι ρευστοποιήσεις αυτές μέσα στο Σαββατοκύριακο προήλθαν εν μέσω μιας γενικευμένης τάσης των επενδυτών να κλείσουν τις θέσεις τους στα περιουσιακά στοιχεία που ενέχουν κίνδυνο όπως είναι τα κρυπτονομίσματα, εν μέσω έντονων ανησυχιών για τη μετάλλαξη Όμικρον. 

Η πτώση αυτή έχουν φέρει την τιμή του κρυπτονομίσματος αλλά και των κεφαλαίων που έχουν επενδυθεί σε futures με Bitcoin, στα επίπεδα που βρίσκονταν στις αρχές Οκτωβρίου. 

«Αναμένουμε ότι ο τελευταίος μήνας του 2021 θα είναι σκληρός, δεν διακρίνουμε το Bitcoin να βγάζει τη δυναμική που γενικώς βλέπαμε μετά από δύσκολες ημέρες. Οι μοχλευμένες αγορές έχουν κάνει επανεκκίνηση, ενώ και οι αγορές με ανοιχτές θέσεις έχουν κάνει το ίδιο», δηλώνει ο Ματ Ντιμπ, επικεφαλής λειτουργίας στη Bitcoin.

Όπως επισημαίνει η πλατφόρμα με στοιχεία για την αγορά κρυπτονομισμάτων, Coinglass, η αξία των ανοιχτών θέσεων των συμμετεχόντων στην αγορά σε όλα τα χρηματιστήρια διαμορφώθηκε στα 16,5 δισ. δολάρια, από 23,5 δισ. δολάρια την περασμένη Πέμπτη κι έναντι 27 δισ. δολαρίων στις 10 Νοεμβρίου. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News