Business & Finance Τρίτη 16/11/2021, 09:28
ΑΓΟΡΕΣ

Κρυπτονομίσματα: Ξαφνική «βουτιά» για Bitcoin και Ether

Κρυπτονομίσματα: Ξαφνική «βουτιά» για Bitcoin και Ether

Ξαφνική «αιμορραγία» σημειώθηκε σήμερα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, με το bitcoin να διολισθαίνει κοντά στο επίπεδο των 60.000 δολαρίων και το Ether να αγγίζει ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα στη διάρκεια του μηνός. 

Το bticoin κατέγραψε πτώση 8% μέσα σε 24 μόλις ώρες, ενώ σε αντίστοιχη πτώση βρέθηκε και το ether, στα 4.310 δολάρια, με την αγορά κρυπτονομισμάτων να χάνει περίπου 2,8 τρισ.δολάρια σε κεφαλαιοποίηση, σύμφωνα με την CoinGecko. 

Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε αυτή την απότομη πτώση στην αγορά. Ενδεχομένως να πρόκειται για διάθεση μερίδας επενδυτών να ρευστοποιήσουν κέρδη, ενώ αρνητικά ίσως λειτούργησε και η ανακοίνωση των κινεζικών αρχών ότι θα συνεχίσουν την «εκκαθάριση» στον χώρο του mining. Το Πεκίνο, που έχει δεσμευθεί για μείωση των εκπομπών ρύπων, ανησυχεί ιδιαίτερα για τις τεράστιες ποσότητες ενέργειας, που απαιτεί η διαδικασία της «εξόρυξης» του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων. 

«Η υπογραφή του νομοσχεδίου για τις υποδομές στις ΗΠΑ πυροδότησε μία σειρά από ρευστοποιήσεις με τους traders να ανησυχούν για το ρυθμιστικό πλαίσιο και την φορολογία», αναφέρει ο Χέιντεν Χαγκς, διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας Alpha Impact. 

 

The Bitcoin and Ether rallies have started to ebb
  

 

 

To bitcoin έχει υπερδιπλασιαστεί στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, ενώ το Ether έχει εξαπλασιαστεί. Και τα δύο κρπτονομίσματα κατέρριψαν νέα ιστορικά υψηλά την προηγούμενη εβδομάδα εν μέσω μίας εκρηκτικής κερδοσκοπικής ζήτησης για ψηφιακό ενεργητικό και τα αντιφατικά επιχειρήματα ότι μπορούν να προσφέρουν αντιστάθμισμα στην άνοδο του πληθωρισμού. 

Ορισμένοι δε, τεχνικοί δείκτες υποδηλώνουν ότι η απότομη άνοδος των κρυπτονομισμάτων στη διάρκεια των τελευταίων ημερών κάνει μία παύση για διόρθωση. Αλλωστε, είναι αποδεδειγμένη η έντονη μεταβλητότητά τους. 

Το bitcoin άγγιξε το ιστορικό υψηλό των 68.990,90 δολαρίων στις 10 Νοεμβρίου, με το Ether να ακολουθεί την επομένη. «Πιστεύω ότι πρόκειται για μία υγιή διόρθωση μετά από επτά εβδομάδες συνεχιζόμενου ράλι που ώθησε το βασικό κρυπτονόμισμα από τα 40.000 κοντά στα 69.000 δολάρια», σημειώνει αναλυτής της πλατφόρμας συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα Luno, ο οποίος βλέπει την ανοδική τάση να συνεχίζεται. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News