Business & Finance Τρίτη 9/11/2021, 10:58
ΑΓΟΡΕΣ

Κρυπτονομίσματα: Νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ για Bitcoin, Ethereum

Συνεχίζονται τα θετικά σχόλια τόσο από επενδυτές με μεγάλη επίδραση στις αγορές, όσο και από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla

Κρυπτονομίσματα: Νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ για Bitcoin, Ethereum

Στην αγορά κρυπτονομισμάτων όχι μόνο διατηρείται η θετική αύρα του τελευταίου διαστήματος, αλλά η δραστηριότητα είναι κάτι περισσότερο από έντονη.

Σήμερα Τρίτη οι τιμές των δύο μεγαλύτερων κρυπτονομισμάτων στον κόσμο από άποψης κεφαλαιοποίησης, των Bitcoin και Ethereum, έχουν σημειώσει ιστορικό υψηλό ρεκόρ, με το δεύτερο να καταρρίπτει το ιστορικό του υψηλό για δεύτερη διαδοχική ημέρα.

Πιο συγκεκριμένα, η τιμή του Bitcoin έσπασε άλλο ένα φράγμα ορόσημο, αυτό των 68.000 δολαρίων, με την τιμή του να αγγίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας τα 68.444 δολάρια.

Από την άλλη, για το Ethereum, επίσης η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο, καθώς η τιμή του έσπασε και τη ζώνη των 4.800 δολαρίων, ανερχόμενη έως τα 4.838,28 δολάρια.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει έντονο για τα κρυπτονομίσματα, η αγορά των οποίων χθες επίσης ξεπέρασε ένα ορόσημο, με τη συνολική της αξία να ξεπερνάει τα 3 τρισ. δολάρια.

Τα δημοσιεύματα ότι όλο και περισσότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εξετάζουν σχέδια για να προσφέρουν υπηρεσίες με κρυπτονομίσματα, έχουν περιβάλει με μια θετική αύρα την αγορά.

Ωστόσο, η εισαγωγή του πρώτου ETF συνδεδεμένου με Bitcoin στις χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ, ήταν το τελικό επιστέγασμα για να καμφθούν το μεγαλύτερο μέρος των αμφιβολιών για τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία.

Παράλληλα, συνεχίζονται τα θετικά σχόλια τόσο από επενδυτές με μεγάλη επίδραση στις αγορές, όσο και από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Έλον Μασκ, δηλώσεις που λειτουργούν καταλυτικά στην ψυχολογία των επενδυτών.

«Πολύς κόσμος με τον οποίο μιλάω στις γραμμές παραγωγής της Tesla ή στην κατασκευή πυραύλων στη Space X κατέχουν Doge. Δεν είναι χρηματοπιστωτικοί ειδήμονες ή άνθρωποι της τεχνολογίας στη Silicon Valley. Γι αυτό αποφάσισα να στηρίξω το Doge -είναι το κρυπτονόμισμα του λαού», έχει δηλώσει μεταξύ άλλων για το Dogecoin.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρυπτονομίσματα: Ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολάρια η αξία της αγοράς 

Το καλύτερο trade όλων των εποχών; Πώς έβγαλε κέρδη 7.000.000.000% σε 14 μήνες

Το κρυπτονόμισμα που έκανε άλμα 367% σε μία εβδομάδα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News