Business & Finance Τρίτη 9/11/2021, 12:15
ΑΓΟΡΕΣ

Τέρνα Ενεργειακή: Διαψεύδει τα σενάρια πώλησης – Συνεχίζει το ράλι η μετοχή

«Δεν υφίσταται θέμα πώλησης της Εταιρείας»

Τέρνα Ενεργειακή: Διαψεύδει τα σενάρια πώλησης – Συνεχίζει το ράλι η μετοχή

Τα σενάρια περί πώλησής της διαψεύδει η Τέρνα Ενεργειακή, κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το οποίο προέκυψε από τις -ανυπόστατες, όπως αποδεικνύονται- φήμες περί ενδιαφέροντος της ΔΕΗ για την απόκτηση πακέτου μετοχών.

«Η εταιρεία έχει προσελκύσει και συνεχίζει να προσελκύει θεσμικά χαρτοφυλάκια που επιθυμούν να τοποθετηθούν μετοχικά σε αυτή.  Παράλληλα, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής της δραστηριότητας προφανώς μελετάει διάφορα σχέδια και προτάσεις για νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες κι επιχειρηματικές συμφωνίες. Εφόσον προκύψει οποιαδήποτε οριστική εξέλιξη, η Εταιρεία θα ενημερώσει, όπως πάντα, εγκαίρως κι έγκυρα το επενδυτικό κοινό» σπεύδει να συμπληρώσει η εταιρεία του Ομίλου Τέρνα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες κυκλοφόρησαν φήμες περί ενδιαφέροντος της ΔΕΗ για την απόκτηση μετοχών της Τέρνα Ενεργειακή. Αποτέλεσμα ήταν η μετοχή της εταιρείας να εκτοξευτεί κατά 6,5% και να κλείσει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο.

Ωστόσο, η θετική πορεία για την ενεργειακή εισηγμένη συνεχίζεται και σήμερα, με τη μετοχή να κερδίζει τουλάχιστον 1% και να καθορίζεται στα 12,64 ευρώ, το οποίο αποτελεί νέο υψηλό επτά μηνών.

Τέρνα Ενεργειακή: Διαψεύδει τα σενάρια πώλησης – Συνεχίζει το ράλι η μετοχή-1

Η τρέχουσα ανοδική κίνηση έχει ως άμεση απόρροια την αισθητή μείωση των σωρευτικών απωλειών από τις αρχές του έτους, οι οποίες πλέον περιορίζονται στο -5%. Ταυτόχρονα, το ράλι των τελευταίων 30 ημερών διευρύνεται στο +9%.

Τέρνα Ενεργειακή: Διαψεύδει τα σενάρια πώλησης – Συνεχίζει το ράλι η μετοχή-2

Σε θετικό έδαφος εξακολουθεί να βρίσκεται και η μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα, η οποία αυξάνεται κατά 0,6% και καθορίζεται στα 10,26 ευρώ, δίνοντας συνέχεια στο χθεσινό +5,7%. Τα συνολικά δε, κέρδη εντός του 2021 διαμορφώνονται στο +30%.

Από την πλευρά της, η μετοχή της ΔΕΗ συνεχίζει το ξέφρενο «πάρτι», καθώς αυξάνεται κατά 0,75% και αγγίζει τα 10,75 ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο από το 2014, με τον μέχρι στιγμής τζίρο των συναλλαγών να «ακουμπάει» τα 10 εκατ. ευρώ.

Άλλωστε, πιθανώς την Πέμπτη, η μετοχή της κραταιής επιχείρησης ηλεκτρισμού θα ενταχθεί στον δείκτη MSCI Strandard Greece, κάτι το οποίο σηματοδοτεί την εισροή τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ σε νέα κεφάλαια.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Χρηματιστήριο: Διατηρεί τις 920 μονάδες – Συνεχίζει την άνοδο η ΔΕΗ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News