ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι για τις μετοχές της Τέρνα – Σε υψηλά πολλών μηνών

Άνοδος άνω του 5% για Τέρνα Ενεργειακή - ΓΕΚ Τέρνα

Ράλι για τις μετοχές της Τέρνα – Σε υψηλά πολλών μηνών

Ισχυρό ράλι καταγράφουν σήμερα οι μετοχές του Ομίλου Τέρνα, οι οποίες βοηθούν -μαζί με τη μετοχή της ΔΕΗ- τον Γενικό Δείκτη να διασπάσει επιτέλους τις αντιστάσεις των 910 μονάδων. 

Πιο συγκεκριμένα, η μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα ενισχύεται κατά 5,7% και διαμορφώνεται στα 10,2 ευρώ, ξεπερνώντας για πρώτη φορά από τις 14 Ιουνίου το όριο των 10 ευρώ και κινούμενη στο υψηλότερο επίπεδο από τις 7 Απριλίου (υψηλό 7 μηνών). 

Μάλιστα, τα σημερινά κέρδη είναι τα μεγαλύτερα από τις 10 Φεβρουαρίου, όταν η μετοχή της κατασκευαστικής εταιρείας είχε σημειώσει άνοδο κατά σχεδόν 6%. 

Ράλι για τις μετοχές της Τέρνα – Σε υψηλά πολλών μηνών-1

Παρόμοια η κατάσταση και στη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή, η οποία αυξάνεται κατά 5,63% και εκτινάσσεται στα 12,38 ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο από τις 29 Απριλίου, δηλαδή των τελευταίων 6,5 μηνών. 

Σε ημερήσιο επίπεδο δε, η τρέχουσα συνεδρίαση, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η καλύτερη από τις αρχές του 2021, και συγκεκριμένα από τις 13 Ιανουαρίου. 

Ράλι για τις μετοχές της Τέρνα – Σε υψηλά πολλών μηνών-2

Το ράλι των δύο μετοχών αποδίδεται στις διάφορες φήμες που διακινούνται για τον ενεργειακό και τον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς και στις ευοίωνες προοπτικές που καλλιεργούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές του 2021, η μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα παρουσιάζει σωρευτική άνοδο κατά 22%, ενώ η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή εμφανίζει συνολική πτώση κατά 11%, κάτι το οποίο οφείλεται στις επιπτώσεις από την απο-επένδυση στο Τέξας των ΗΠΑ. 

Ράλι για τις μετοχές της Τέρνα – Σε υψηλά πολλών μηνών-3

Ράλι για τις μετοχές της Τέρνα – Σε υψηλά πολλών μηνών-4

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Χρηματιστήριο: Ανεβάζει ρυθμούς και δοκιμάζει τις 910 μονάδες

ΔΕΗ: Πάνω από τα 10 ευρώ η μετοχή – Φλερτάρει με το υψηλό 7ετίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News