Business & Finance Παρασκευή 15/10/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σημαντική άνοδο με «καύσιμο» τα εταιρικά κέρδη

Wall Street: Σημαντική άνοδο με «καύσιμο» τα εταιρικά κέρδη

Στον ρυθμό των καλύτερων του αναμενομένου εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου κινήθηκε η Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση με τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να κλείνουν με άνοδο.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,1%, ο S&P 500 0,8%, ενώ ο Nasdaq 0,5%. Ο Dow Jones απέχει μόλις μία ποσοστιαία μονάδα από το ιστορικό υψηλό του, ο S&P 500 1,6%, ενώ ο Nasdaq 3,3% αντίστοιχα. Επίσης, ο Dow Jones επέστρεψε πάνω από τις 35.000 μονάδες για πρώτη φορά από τις 7 Σεπτεμβρίου.  

Σειρά είχε σήμερα η Goldman Sachs, η οποία ανακοίνωσε αποτελέσματα τρίτου τριμήνο πολύ καλύτερα των προσδοκιών. Η μετοχή της τράπεζας ενισχύθηκε περισσότερο από 3% και ήταν μεταξύ των κορυφαίων κερδισμένων τόσο του Dow όσο και του S&P 500.

Τις δύο προηγούμενες ημέρες είχαν ανακοινώσει αντίστοιχα ισχυρά αποτελέσματα οι JPMorgan, Bank of America, Morgan Stanley και Citigroup. «Οι τράπεζες σκιαγράφησαν μία πολύ δυνατή εικόνα για τον Αμερικανό καταναλωτή καθώς η Wall Street παρουσίασε υψηλά έσοδα από συναλλαγές, αύξηση των δανείων και είδε τον καταναλωτή να είναι πρόθυμο να επωμιστεί κάποιο χρέος», σημειώνει αναλυτής της Oanda. 

Mέχρι στιγμής, το 80% από τις 41 εισηγμένες στο δείκτη S&P 500 επιχειρήσεις έχει ανακοινώσει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου καλύτερα των προβλέψεων σε ό,τι αφορά στα κέρδη ανά μετοχή, σύμφωνα με τη FactSet. Oι προβλέψεις κάνουν λόγο για αύξηση της κερδοφορίας των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 επιχειρήσεων κατά 32% στο τρίτο τρίμηνο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. 

Tην ίδια στιγμή, οι πωλήσεις λιανικής παρουσίασαν απρόσμενη αύξηση το Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ, παρουσιάζοντας άνοδο 0,7%, όταν αναλυτές περίμεναν πτώση 0,2%.

«Το πληθωριστικό περιβάλλον και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα δεν έπληξαν τις πωλήσεις λιανικής. Οι καταναλωτές συνεχίζουν να αγοράζουν παρά τις υψηλότερες τιμές, γεγονός που σημαίνει ότι η ζήτηση δεν έχει επηρεαστεί. Ομως, η προθυμία τους να απορροφούν τις υψηλότερες τιμές δεν θα είναι απεριόριστη», αναφέρει στρατηγικός αναλυτής της BMO Wealth Management. 

Eπιπλέον, η άνοδος του bitcoin πάνω από το φράγμα των 60.000 δολαρίων συνέβαλε στη βελτίωση του κλίματος και επανέφερε στο προσκήνιο την τάση ανάληψης ρίσκου. 

Σε εβδομαδιαία βάση, ο S&P 500 παρουσίασε την καλύτερη επίδοση από την εβδομάδα που έληξε στις 23 Ιουλίου με κέρδη 1,83%. Ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,58% στην καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση απο τις 25 Ιουνίου, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 2,2%. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News