Business & Finance Τετάρτη 13/10/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη – Προβάδισμα στο Nasdaq

Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη – Προβάδισμα στο Nasdaq

Διέκοψε σήμερα την καθοδική πορεία των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων ο S&P 500, καθώς οι επενδυτές άρχισαν να «χωνεύουν» τις προβλέψεις για την εταιρική κερδοφορία τρίτου τριμήνου, αλλά και το σενάριο για έναρξη του tapering τον επόμενο μήνα. 

O S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,33%, αφού ταλαντεύθηκε πρώτα μεταξύ κερδών και απωλειών. Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,73%, σταματώντας επίσης το καθοδικό σερί, ενώ ο Dow Jones έκλεισε χωρίς καμία κατεύθυνση,  στάσιμος στις 34.377,81 μονάδες, αφού νωρίτερα υποχωρούσε περισσότερο από 260 μονάδες. 

Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση Σεπτεμβρίου της Φέντεραλ Ριζέρβ δείχνουν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι έτοιμη να αρχίσει το tapering σύντομα στα μέσα Νοεμβρίου. «Οι διαμορφωτές νομισματικής πολιτικής κρίνουν ότι, με δεδομένο ότι η οικονομική ανάκαμψη παραμένει σε σταθερό δρόμο, μία σταδιακή μείωση των αγορών ομολόγων που θα διαρκέσει έως τα μέσα του επόμενου έτους, ενδεχομένως να ήταν η πιο ενδεδειγμένη λύση», έδειξαν τα πρακτικά της Fed. 

O δείκτης τιμών καταναλωτή, με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για το μήνα Σεπτέμβριο, παρουσίασε αύξηση 0,4% σε μηνιαία βάση και 5,4% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, αν και η άνοδος είχε προεξοφληθεί. 

«Το μεγαλύτερο μέρος των πληθωριστικών πιέσεων είναι μεταβατικό, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη δραστηριότητα. Τα σημερινά στοιχεία υποδηλώνουν αυξανόμενες πιέσεις στους καταναλωτές», σημειώνει ο Σίμα Σαχ, στρατηγικός αναλυτής της Principal Global Investors. 

Eν τω μεταξύ, άνοιξε σήμερα η αυλαία των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου, με τη JPMorgan να κάνει την αρχή, παρουσιάζοντας κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, χάρη στις αυξημένες προμήθειες από τις εξαγορές και συγχωνεύσεις. Η μετοχή της, παρότι υποχώρησε άνω του 2%, καταγράφει από τις αρχές του έτους έως σήμερα κέρδη 27% στη διάρκεια του τρέχοντος έτους.  

Με πτώση άνω του 5% και η μετοχή της Delta Airlines, παρότι ο αμερικανικός αερομεταφορέας ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου έσοδα και τα πρώτα τριμηνιαία κέρδη από τότε που ξέσπασε η πανδημία. 

Την ίδια στιγμή, η μετοχή της Apple κατέγραψε πτώση μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας, μετά το δημοσίευμα του Bloomberg ότι είναι πιθανόν να μειώσει την παραγωγή του iPhone 13 λόγω ελλείψεων σε τσιπ. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News