Business & Finance Παρασκευή 15/10/2021, 16:56
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κέρδη στο κλείσιμο της εβδομάδας

Wall Street: Κέρδη στο κλείσιμο της εβδομάδας

Ανοδικά κινείται η Wall Street και στην τελευταία συνεδρίαση της τρέχουσας εβδομάδας, σε μια εβδομάδα που ολοκληρώνεται με θετικό πρόσημο.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,75%, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,52%, με τον Nasdaq να κινείται υψηλότερα κατά 0,28%.

Η εβδομάδα που φεύγει ήταν ιδιαίτερα σημαντική, καθώς δόθηκε η τυπική έναρξη των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων για τις εισηγμένες αμερικανικές επιχειρήσεις για το γ΄ τρίμηνο του 2021. 

Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας ανακοίνωσαν οι έξι big banks της Wall Street τις οικονομικές τους επιδόσεις με τη Goldman Sachs να «κλείνει» τον χορό σήμερα. Και οι έξι δημοσίευσαν αποτελέσματα που ξεπέρασαν άνετα τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, οι οποίες σημείωσαν απροσδόκητη αύξηση, καθώς οι καταναλωτές ξόδεψαν περισσότερα παρά τις ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση. Τα στοιχεία αυτά έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία οι φόβοι είναι έκδηλοι ότι οι ελλείψεις στις προμήθειες θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα κατά την περίοδο των γιορτών.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, οι λιανικές πωλήσεις τον Σεπτέμβριο έτρεξαν με ρυθμό 0,7%, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο της τάξεως του 0,2%. Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, της βενζίνης, των δομικών υλικών και των υπηρεσιών τροφίμων, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,8% τον περασμένο μήνα μετά από μια ανοδικά αναθεωρημένη αύξηση 2,6% τον Αύγουστο.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της Moderna, μετά την ψήφιση της ρυθμιστικής αρχής FDA να προτείνει ενισχυτική δόση του εμβολίου της στους άνω των 65 ετών. 

Κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα, καθώς η τιμή του Bitcoin σήμερα άγγιξε τα 60.000 δολάρια για πρώτη φορά σε έξι μήνες. Η αιτία για τις υψηλές αυτές πτήσεις είναι το ενδεχόμενο να δοθεί έγκριση από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για διαπραγμάτευση ETF σε Bitcoin. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News