Business & Finance Πέμπτη 14/10/2021, 17:08
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Δυναμική έναρξη με ώθηση από τα κέρδη των τραπεζών 

Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας συποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από την εμφάνιση της πανδημίας.

Wall Street: Δυναμική έναρξη με ώθηση από τα κέρδη των τραπεζών 

Δυναμικά έχει εισέλθει στη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street, με τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να έχουν υπερβεί το +1%, με τα αποτελέσματα των big banks για το γ΄ τρίμηνο του 2021 να προσφέρουν τη σημερινή ώθηση. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 1,01%, ο S&P 500 κινείται υψηλότερα κατά 1,06%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 1,24%. 

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, ανακοίνωσαν τα αποτελέσματά τους για το προηγούμενο τρίμηνο, οι Morgan Stanley, Citigroup, Wells Fargo και Bank of America, τα οποία ήταν καλύτερα των προσδοκιών. 

Για τη Morgan Stanley τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,98 δολάρια ανά μετοχή έναντι των εκτιμήσεων για 1,68 δολάρια ανά μετοχή. 

Τα έσοδα, παράλληλα, καθορίστηκαν σε 14,75 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 750 εκατ. δολάρια σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών.   

Για τη Citigroup τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 48% σε σχέση με πέρυσι και διαμορφώθηκαν σε 4,6 δισ. δολάρια ή σε 2,15 δολάρια ανά μετοχή. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 1,65 δολαρίων ανά μετοχή. 

Η Wells Fargo ανέφερε καθαρά έσοδα της στα 5,1 δισ. δολάρια, ενώ της BofA τα καθαρά κέρδη εκτινάχθηκαν κατά 63,5% στα 7,26 δισ. δολάρια ήτοι 85 σεντς ανά μετοχή, έναντι 4,44 δισ. δολαρίων ή 51 σεντς η μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2020. 

Παράλληλα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, που υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από την εμφάνιση της πανδημίας της Covid-19.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Οκτωβρίου, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν στις 293.000, από τις αναθεωρημένες 329.000 αιτήσεις μια εβδομάδα νωρίτερα κι έναντι εκτιμήσεων για 319.000 νέες αιτήσεις. 

Μοναδικό «ψεγάδι» της σημερινής συνεδρίασης οι τιμές παραγωγού που σκαρφάλωσαν σε ετήσια βάση σε υψηλό έντεκα ετών, καθώς οι αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών εξαιτίας της έλλειψης που παρατηρείται συνεχίζουν ακάθεκτες. 

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι τιμές παραγωγού τον προηγούμενο μήνα ανέβηκαν στο 8,6%, από 8,3% τον Αύγουστο, το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2010, όταν και ο τρόπος της εν λόγω έρευνας αναθεωρήθηκε.

Εντούτοις, σε μηνιαία βάση οι τιμές παραγωγού επιβραδύνθηκαν ελαφρώς, υποχωρώντας στο 0,5%, από 0,7% τον Αύγουστο. Η μεταβολή των τιμών παραγωγών τόσο σε μηναία όσο και σε ετήσια βάση, ήταν χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι έκαναν λόγο για ρυθμό 0,6% και 8,7% αντίστοιχα

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News