Business & Finance Τρίτη 12/10/2021, 17:28
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μικτή εικόνα – Πολλές οι ανησυχίες των επενδυτών

Wall Street: Μικτή εικόνα – Πολλές οι ανησυχίες των επενδυτών

Χλιαρή εικόνα παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή τα αμερικανικά χρηματιστήρια έπειτα από μία δυναμική εκκίνηση στη σημερινή συνεδρίαση που αρχικά φαινόταν πως θα ανατρέψει τις μεγάλες απώλειες των δύο τελευταίων συνεδριάσεων.

Το επενδυτικό κλίμα παραμένει εξαιρετικά ασταθές με τους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί λόγω ανησυχιών για υψηλό πληθωρισμό και του πιθανού αντικτύπου στα οικονομικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου, τα οποία θα αρχίσουν να δημοσιεύονται αυτή την εβδομάδα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 50 μονάδων, με κέρδη της τάξης του 0,2, ενώ ο δείκτης S&P 500 υποχωρεί ελαφρώς. Μόνο μικρές ήταν οι μεταβολές που κατέγραψε ο Nasdaq στην αρχή της συνεδρίασης, με τις μετοχές ορισμένων τεχνολογικών εταιρειών όμως να δείχνουν καλή δυναμική. 

Αξιοσημείωτη είναι η υποχώρηση στις μετοχές των επιχειρήσεων τηλεπικοινωνίας στον S&P 500. Αντιθέτως, άνοδο παρουσιάζει ο κλάδο της ενέργειας, αφού το αμερικανικό αργό πλησιάζει τα 81 δολάρια και ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω για τέταρτη συναπτή μέρα.

Μία ακόμη ανησυχία επιβάρυνε τον επενδυτικό κόσμο, έπειτα από την αναθεώρηση επί τα χείρω στην οποία προχώρησε το ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη λόγω των δυσκολιών που προκλήθηκαν από τον αντίκτυπο της πανδημία στις εφοδιαστικές αλυσίδες. Μεταξύ άλλων, το Ταμείο προειδοποίησε τις κεντρικές τράπεζες ότι θα πρέπει να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής, στην περίπτωση που ο πληθωρισμός σκαρφαλώσει σε επικίνδυνα επίπεδα.

Εκτός αυτού, οι διεθνείς επενδυτές έχουν τα βλέμματα στραμμένα στο αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, το οποίο αναμένεται να δημοσιέυσει έκθεση σχετικά με τη γενική εικόνα που επικρατεί στον εργασιακό κλάδο στη χώρα.

Επιπλέον, η τρέχουσα εβδομάδα είναι πολύ σημαντική, καθώς αργότερα στη διάρκειά της αναμένονται τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News