Business & Finance Δευτέρα 11/10/2021, 17:05
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: «Πρεμιέρα» για τα εταιρικά κέρδη του γ΄ τριμήνου 

Να σημειωθεί ότι σήμερα δεν διαπραγματεύονται τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα εξαιτίας της Columbus Day

Wall Street: «Πρεμιέρα» για τα εταιρικά κέρδη του γ΄ τριμήνου 

Ανοδικά κινούνται οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, στην έναρξη μιας σημαντικής εβδομάδας καθώς αρχίζει η δημοσίευση των εταιρικών αποτελεσμάτων των εισηγμένων αμερικανικών εταιρειών για το γ΄ τρίμηνο του 2021. Στο αρχικό στάδιο της σημερινής συνεδρίασης ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,24%, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο περί του 0,20%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,29%. 

Οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς οι επενδυτές θα περιμένουν να διαπιστώσουν εάν η άνοδος στις τιμές των πρώτων υλών και ο πληθωρισμός θα έχει επιβαρύνει τα κέρδη των αμερικανικών επιχειρήσεων. «Το μενού» της τρέχουσα εβδομάδας περιλαμβάνει τις Big 6 τράπεζες της Wall Street. 

Την Τετάρτη την αρχή κάνει η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα με όρους κεφαλαιοποίησης, η JP Morgan. Την Πέμπτη «κατεβαίνουν στο γήπεδο», οι Bank of America, Wells Fargo, Morgan Stanley και Citigroup, ενώ την Παρασκευή τον «χορό κλείνει», Goldman Sachs. 

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών της Refinitiv, τα κέρδη των εταιρειών οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500 αναμένεται να είναι αυξημένα κατά 29,6% σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2021. Το ποσοστό αυτό είναι αισθητά χαμηλότερο από το 96,3% της ενίσχυσης σε ετήσια βάση των κερδών κατά το β΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς. 

Η τρέχουσα εβδομάδα είναι επίσης πολύ σημαντική, καθώς αργότερα στη διάρκειά της αναμένονται τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό. 

Στη σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών καταγράφουν κέρδη, εκμεταλλευόμενες το σημερινό ράλι των τιμών του πετρελαίου. Τα κέρδη των μετοχών των πετρελαϊκών εταιρειών έχουν ξεχωρίσει τον κλάδο της ενέργειας, όπως ξεχωρίζει και ο κλάδος των πρώτων υλών, παίρνοντας ώθηση από την άνοδο στις τιμές των βασικών μετάλλων. 

Να σημειωθεί ότι σήμερα δεν διαπραγματεύονται τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα εξαιτίας της Columbus Day. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News