Business & Finance Παρασκευή 15/10/2021, 15:49
ΑΓΟΡΕΣ

BofA: Οι μετοχές παραμένουν υψηλά στις προτιμήσεις των επενδυτών

Μεγάλες εκροές καταγράφηκαν στα εταιρικά ομόλογα

BofA: Οι μετοχές παραμένουν υψηλά στις προτιμήσεις των επενδυτών

Την προτίμησή τους στις μετοχές και τα ομόλογα δείχνουν οι επενδυτών σε αντίθεση με το χρέος των αναδυόμενων αγορών και το εταιρικό χρέος, καθώς οι ανησυχίες για επιδείνωση των πληθωριστικών πιέσεων και επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας απέτρεψαν τους επενδυτές τις λιγότερο δημοφιλείς συναλλαγές, ανέφερε η Bank of America την Παρασκευή.

Σύμφωνα με εβδομαδιαία στοιχεία που παραθέτει η BofA, βασισμένα σε δεδομένα της EPFR, oι επενδυτές διοχέτευσαν 11,8 δισ. δολάρια σε μετοχές και 77 εκατ. δολάρια σε κρατικά ομόλογα, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη.

Απεναντίας μεγάλες εκροές καταγράφηκαν στα εταιρικά ομόλογα και στο χρέος των αναδυόμενων αγορών, ύψους 1,8 δισ. δολαρίων και 2,5 δισ. δολαρίων αντίστοιχα.

«Το αισιόδοξο σενάριο είναι ότι η πανδημία τελειώνει και μαζί της τα μέτρα στήριξης ύψους 30 τρισ. δολαρίων και η πιο μετριοπαθής στάση των επενδυτών στη Wall Street αντικατοπτρίζει τις ανησυχίες σχετικά με τον πληθωρισμό και την Κίνα», αναφέρουν οι αναλυτές με επικεφαλής τον Μάικλ Χάρτνετ.

Οι αναλυτές της BofA πιστεύουν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και οι πολιτικοί ανησυχούν ότι ο πληθωρισμός θα επιβραδύνει την ανάπτυξη, με αποτέλεσμα μια στροφή από τις πολιτικές υπέρ της ανάπτυξης σε αντιπληθωριστικές πολιτικές.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News