Business & Finance Παρασκευή 15/10/2021, 13:48
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Άγγιξε τα 60.000 δολάρια μετά από 6 μήνες

Το Bitcoin στο διάστημα του τελευταίου μηνός παρουσιάζει κέρδη περί του 25%

Bitcoin: Άγγιξε τα 60.000 δολάρια μετά από 6 μήνες

Στα 60.000 δολάρια ανήλθε σήμερα Παρασκευή η τιμή του Bitcoin, για πρώτη φορά σε διάστημα έξι μηνών, πλησιάζοντας προς το ιστορικό του υψηλό ρεκόρ. Η άνοδος αυτή προέρχεται από μια γενικευμένη αισιοδοξία στους επενδυτικούς κύκλους ότι οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές θα δώσουν την έγκρισή τους για το πρώτο χρηματιστηριακώς διαπραγματεύσιμο fund (ETF) σε Bitcoin.

Μετά το στιγμιαίο πέρασμα από τα 60.000 δολάρια, η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο από άποψης κεφαλαιοποίησης, κινείται πέριξ των 59.030 δολαρίων με άνοδο περί του 4,5%, το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Απρίλιο.

Το Bitcoin στο διάστημα του τελευταίου μηνός παρουσιάζει κέρδη περί του 25%, ενώ πλέον βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το ιστορικό του υψηλό ρεκόρ στα 64.895 δολάρια.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του Bloomberg, η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) θα δώσει την ερχόμενη εβδομάδα την έγκρισή της για το πρώτο ETF σε Bitcoin.

Αρκετοί διαχειριστές κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των VanEck Bitcoin Trust, ProShares, Invesco, Valkyrie και Galaxy Digital Funds έχουν υποβάλει αίτηση για την έναρξη παρόμοιων ETFs στις ΗΠΑ, κάτι που ήδη έχει αρχίσει στον Καναδά και την Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της SEC, Γκάρι Γκένσλερ, είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων συμπεριλαμβάνει πολλά νομίσματα που μπορεί να είναι μη εγγεγραμμένοι τίτλοι, κάτι που εκθέτει τις τιμές τους στη χειραγώγηση και καθιστά εκατομμύρια επενδυτές ευάλωτους σε κινδύνους.

Το δημοσίευμα του Bloomberg, που επικαλείται πρόσωπα με γνώση επί του θέματος, ανέφερε ότι δύο εκ των funds, τα ProShares και Invesco έχουν καταθέσει προτάσεις για Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης και οι προτάσεις αυτές ακολουθούν τους κανονισμούς των αμοιβαίων κεφαλαίων, κάτι που σύμφωνα με τον Γκένσλερ παρέχει σημαντική προστασία για τους επενδυτές.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News