Business & Finance Πέμπτη 14/10/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Εντυπωσιακά κέρδη άνω του 1,5% στα θετικά εταιρικά αποτελέσματα

Wall Street: Εντυπωσιακά κέρδη άνω του 1,5% στα θετικά εταιρικά αποτελέσματα

Σε εντυπωσιακό ράλι επιδόθηκαν οι αμερικανικές μετοχές στη Wall Street στον απόηχο των καλύτερων του αναμενομένου εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου από Bank of America, Walgreens Boots Alliance, UnitedHealth και άλλες εταιρείες. 

Ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε 1,7% στη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από το Μάρτιο, ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 1,6% ή 532 μονάδων, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με κέρδη 1,7%. 

Και οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνται πλέον με άνοδο στην εβδομάδα, με τους S&P 500 και Dow να απέχουν μόλις 2% από τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά τους, ενώ ο Nasdaq 4%. 

Οκτώ εισηγμένες στο δείκτη S&P 500 ανακοίνωσαν αποτελέσματα σήμερα και όλες παρουσίασαν κέρδη ανά μετοχή καλύτερα των προσδοκιών. Αντίστοιχα, κορυφαίες αμερικανικές τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις εισηγένες στο Dow Jones ανακοίνωσαν επίσης κέρδη καλύτερα των προβλέψεων. 

«Μέχρι στιγμής, η πλειοψηφία των κορυφαίων επιχειρήσεων των ΗΠΑ έχουν καταφέρει να παρουσιάσουν υψηλότερη κερδοφορία παρά το αυξημένο εργασιακό κόστος επειδή οι πωλήσεις τους ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακές. Αναμένουμε το ιδιο να συμβεί και στο τρίτο τρίμηνο», αναφέρει ο Μαρκ Χαεφέλε της UBS Global Wealth Managemen. 

Η Walgreens Boots Alliance παρουσίασε την κορυφαία επίδοση μεταξύ των εταιρειών του S&P 500 και του Dow, σημειώνοντας ράλι 7,4%, καθώς η αλυσίδα φαρμάκων ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών. 

Επίσης, οι Bank of America, Morgan Stanley και Citigroup «είδαν» τις μετοχές τους να ενισχύονται 4,5%, 2,5% και 0,8% αντίστοιχα, σε αντίθεση με τη μετοχή της Wells Fargo που υποχώρησε 1,6% παρά το γεγονός ότι τα κέρδη της ήταν καλύτερα των προβλέψεων. 

Την ίδια στιγμή, η αποκλιμάκωση των αμερικανικών ομολογιακών αποδόσεων στήριξε τις μετοχές τεχνολογίας. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε σημαντικά, εξέλιξη που ευνοεί τα ονόματα υψηλής ανάπτυξης, καθώς τα χαμηλότερα επιτόκια ενισχύουν την αξία των μελλοντικών κερδών των επιχειρήσεων. Μicrosoft, Apple και Google ενισχύθηκαν όλες τους τουλάχιστον 2%. 

Στήριγμα στην αγορά προσέφεραν και τα σημερινά στοιχεία που έδειξαν ότι οι αιτήσεις για την χορήγηση επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα κάτω από το επίπεδο των 300.000 για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η πανδημία. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News