ΑΓΟΡΕΣ

ΔΕΗ: Μία ανάσα από τα 9 ευρώ η μετοχή – «Μαζεύει» τις απώλειες της ΑΜΚ

Προς το ένατο ανοδικό κλείσιμο σε 10 συνεδριάσεις

ΔΕΗ: Μία ανάσα από τα 9 ευρώ η μετοχή – «Μαζεύει» τις απώλειες της ΑΜΚ

Την πορεία ανάκαμψης, μετά την αιφνίδια ανακοίνωση της Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ), συνεχίζει η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία ήδη «φλερτάρει» με το τεχνικό σημείο των 9 ευρώ. 

Πιο συγκεκριμένα, η μετοχή της κραταιάς επιχείρησης στο Χρηματιστήριο Αθηνών ενισχύεται αυτή την στιγμή (15.40) στο +1,36% και τα 8,92 ευρώ, με τον τζίρο να αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ και τον όγκο των συναλλαγών να ξεπερνάει τα 110.000 τεμάχια. 

ΔΕΗ: Μία ανάσα από τα 9 ευρώ η μετοχή – «Μαζεύει» τις απώλειες της ΑΜΚ-1

Εφόσον η ανοδική τάση διατηρηθεί έως το τέλος της αγοράς, τότε η ΔΕΗ θα καταγράψει το ένατο ανοδικό κλείσιμο κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 συνεδριάσεων, αναρριχόμενη από τα 8 ευρώ στις παρυφές των 9 ευρώ. 

Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή είχε υποστεί μεγάλη πίεση στις 24 Σεπτεμβρίου (απώλειες -11,5%), μία ημέρα μετά την ανακοίνωση για την υλοποίηση ΑΜΚ, ύψους 750 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Μία ανάσα από τα 9 ευρώ η μετοχή – «Μαζεύει» τις απώλειες της ΑΜΚ-2

Όπως ήταν λογικό, αρκετοί έσπευσαν να ρευστοποιήσουν τις θέσεις τους, υπό τον φόβο των απωλειών. Ωστόσο, οι πληροφορίες ότι η ΑΜΚ θα υλοποιηθεί σε τιμή άνω των 8 ευρώ, σε συνδυασμό με την πρόθεση του αμερικανικού fund CVC Capital να αποκτήσει το 10% των μετοχών, έχουν παράσχει σημαντικά στηρίγματα. 

Την ίδια ώρα, οι αναλυτές «βλέπουν» μεγάλα περιθώρια ανόδου σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, δεδομένου ότι μετά την ΑΜΚ, η οποία δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 750 εκατ. ευρώ, ο Όμιλος θα έχει επαρκή ρευστότητα, προκειμένου να αναδειχθεί σε απόλυτο πρωταγωνιστή της πράσινης ενεργειακής εποχής. 

Διαβάστε επίσης: Αντίρροπες τάσεις με Coca – Cola κοντά στο +2% και Ελλάκτωρ στο -9%

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι η εν εξελίξει κρίση των τιμών φαίνεται ότι δεν έχει επηρεάσει παρά στο ελάχιστο την πορεία της μετοχής. 

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του 2021, η ΔΕΗ έχει εμφανίσει σωρευτική άνοδο της τάξης του 18%, σε αντίθεση με τις τελευταίες 30 ημέρες, κατά τις οποίες μετράει συνολικές απώλειες 16%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News