Business & Finance Τετάρτη 6/10/2021, 18:12
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: «Στα κόκκινα» ακολουθώντας το γενικευμένο sell-off 

Στις αγορές σήμερα επικρατεί ένα κλίμα τρομοκρατίας

Wall Street: «Στα κόκκινα» ακολουθώντας το γενικευμένο sell-off 

«Οπισθοχωρώντας» ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street, εν μέσω ενός γενικευμένου sell-off στις αγορές ανά τον κόσμο, πυροδοτούμενο από ένα νέο κύμα φόβου από την αύξηση του πληθωρισμού. 

Μετά το πρώτο στάδιο της σημερινής συνεδρίασης, ο Dow Jones καταγράφει πτώση 083%, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,62%, ενώ ο Nasdaq κινείται χαμηλότερα κατά 0,21%. 

Και οι 11 κύριοι κλάδοι του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500 κινούνται σε αρνητικό έδαφος. 

Στις αγορές σήμερα επικρατεί ένα κλίμα τρομοκρατίας, καθώς οι τιμές πετρελαίου συνεχίζουν να διαπραγματεύονται σε υψηλό τριών ετών. Το ράλι στις τιμές του ορυκτού καυσίμου επανέφεραν την ανασφάλεια για την άνοδο του πληθωρισμού, καθώς οι τιμές των καυσίμων επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία των τιμών καταναλωτή. 

Με τις κεντρικές τράπεζες σε Ευρώπη και ΗΠΑ να έχουν ήδη εξαγγείλει ότι έχει έρθει η ώρα να μειώσουν τον ρυθμό αγορών ομολόγων στο πλαίσιο των προγραμμάτων στήριξης για την πανδημία, μια ενδεχόμενη περαιτέρω επιτάχυνση του πληθωρισμού ενδεχομένως να οδηγήσει τις κεντρικές τράπεζες σε περισσότερη σύσφιξη της νομισματικής τους πολιτικής. 

Αυτά τα θέματα είναι που ταλανίζουν τις αγορές και τους επενδυτές και έχουν προκαλέσει τις σημερινές αναταράξεις. 

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, η ADP δημοσιοποίησε τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με την Εθνική Έκθεση Απασχόλησης της ADP (ξεχωριστή έκθεση από αυτή του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας), τον Σεπτέμβριο προστέθηκαν 568.000 νέες θέσεις στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ, από τις αναθεωρημένες πτωτικά 340.000 θέσεις του Αυγούστου (374.000 θέσεις η αρχική εκτίμηση) κι έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών του Reuters, για αύξηση κατά 428.000 νέων θέσεων εργασίας. 

Τα στοιχεία αυτά ενέτειναν ακόμη περισσότερο τους φόβους για απόσυρση των μέτρων στήριξης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, καθώς η Fed έχει εξαγγείλει ότι η αν η εικόνα της αγοράς εργασίας βελτιώνεται τότε θα προχωρήσει σε αναθεώρηση της νομισματικής της πολιτικής. 

Την ίδια ώρα η απόδοση του δεκαετούς αμερικανικού ομολόγου «αναρριχήθηκε» στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο, ασκώντας πιέσεις στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News