Business & Finance Τετάρτη 6/10/2021, 16:00
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Ευρεία αύξηση των νέων θέσεων εργασίας τον Σεπτέμβριο 

Η έκθεση της ADP διεξάγεται σε συνεργασία με τη εταιρεία αναλύσεων, Moody's Analytics

ΗΠΑ: Ευρεία αύξηση των νέων θέσεων εργασίας τον Σεπτέμβριο 

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, καθώς η μείωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ενθάρρυνε τους Αμερικανούς να ταξιδέψουν, να επισκεφτούν εστιατόρια και να επιδοθούν σε δραστηριότητες που απαιτούν προσωπική επαφή. 

Σύμφωνα με την Εθνική Έκθεση Απασχόλησης της ADP (ξεχωριστή έκθεση από αυτή του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας), τον Σεπτέμβριο προστέθηκαν 568.000 νέες θέσεις στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ, από τις αναθεωρημένες πτωτικά 340.000 θέσεις του Αυγούστου (374.000 θέσεις η αρχική εκτίμηση) κι έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών του Reuters, για αύξηση κατά 428.000 νέων θέσεων εργασίας. 

Η έκθεση της ADP διεξάγεται σε συνεργασία με τη εταιρεία αναλύσεων, Moody’s Analytics και δημοσιοποιείται πάντα νωρίτερα από την αντίστοιχη έκθεση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης (ακολουθεί πάντα έπειτα από δυο ημέρες). Ωστόσο τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας θεωρούνται πιο αξιόπιστα κυρίως λόγω του διαφορετικής μεθοδολογίας που χρησιμοποιεί για να συλλέξει και να αναλύσει τα δεδομένα γαι την απασχόληση στις ΗΠΑ. 

«Εξακολουθούμε να θεωρούμε ότι η έκθεση της ADP δεν αποτελεί αξιόπιστη πρόβλεψη για την έκθεση που ακολουθεί από το υπουργείο Εργασίας. Τον Ιούλιο η ADP έκανε λόγο για αύξηση κατά 330.000 των νέων θέσεων εργασίας, ενώ τα στοιχεία του υπουργείου έδειξαν ότι αυξήθηκαν κατά 703.000», δηλώνει ο Ντάνιελ Σίλβερ, οικονομολόγος στη JP Morgan στη Νέα Υόρκη. 

Αναλύοντας σχετικά στοιχεία, οι οικονομολόγοι της Bank of America Securities κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τον Σεπτέμβριο οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στις εργασίες τους, με το προσωπικό στον κλάδο των αερομεταφορών και στην εστίαση να αυξάνεται. Όπως σημειώνουν τα δεδομένα από τις πιστωτικές και τις χρεωστικές κάρτες δείχνουν μια ξεκάθαρη αύξηση στις νέες αγορές και μια μείωση στις επιστροφές χρημάτων, «μια ένδειξη ότι οι πολίτες επιστρέφουν στις δραστηριότητες που αφορούν την ψυχαγωγία τους, κάτι που συνδέεται με την υποχώρηση των κρουσμάτων της Covid-19».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News