Business & Finance Τρίτη 5/10/2021, 17:23
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Αλλαγή πορείας μετά το χθεσινό sell-off 

Οι επενδυτές αυτή την εβδομάδα αναμένουν τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, αναφορικά με την απασχόληση τον Σεπτέμβριο

Wall Street: Αλλαγή πορείας μετά το χθεσινό sell-off 

Προσπάθεια να ανακάμψουν μετά το χθεσινό sell-off και τις απώλειες που υπέστησαν καταβάλουν οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,90%, ο S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 1,01%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 1,12%. 

Χθες με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να δέχονται κλυδωνισμούς τόσο από την άνοδο στις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, όσο και από την εξάωρη διακοπή της λειτουργίας του Facebook και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που έχει υπό την ιδιοκτησία του, το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εισήλθε στην καινούργια εβδομάδα με επεισοδιακό τρόπο. 

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το θέμα της έγκρισης ή όχι του ορίου του δημόσιου χρέους μια απόφαση που θα δρομολογήσει και την έγκριση του προϋπολογισμού των ΗΠΑ, είναι το πιο φλέγον ζήτημα. 

Οι ΗΠΑ για πρώτη φορά στην ιστορία τους είναι αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο να προβούν σε αθέτηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων, σε περίπτωση που ο προϋπολογισμός δεν εγκριθεί και βάσει Συντάγματος η κυβέρνηση αναστείλει τις δραστηριότητές της. 

Στη σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές των Big Tech παίρνουν το «αίμα τους πίσω» και παρουσιάζουν κέρδη, συμπαρασύροντας μαζί τους το αμερικανικό χρηματιστήριο. 

Η μετοχή της Johnson & Johnson δεν αντιδράει μετά την ανακοίνωση της εταιρείας, ότι κατέθεσε αίτηση για άδεια άμεσης χρήσης τρίτης ενισχυτικής δόσης στο εμβόλιό της στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ. 

Οι επενδυτές αυτή την εβδομάδα αναμένουν τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, αναφορικά με την απασχόληση τον Σεπτέμβριο, στοιχεία τα οποία η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει δηλώσει ότι είναι εκ των κυριοτέρων παραγόντων καθορισμού της νομισματικής πολιτικής. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News