Business & Finance Παρασκευή 1/10/2021, 16:57
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Αφήνει πίσω το αρνητικό κλίμα του Σεπτεμβρίου

Οι δέκα από τους έντεκα κύριους κλάδους του S&P 500 υπέστησαν απώλειες τον Σεπτέμβριο

Wall Street: Αφήνει πίσω το αρνητικό κλίμα του Σεπτεμβρίου

Με θετικό κλίμα εισέρχεται στον Οκτώβριο η Wall Street, αφήνοντας πίσω της έναν επεισοδιακό μήνα τον Σεπτέμβριο, ο οποίος ανέκοψε ένα σερί επτά διαδοχικών μηνών με θετικό πρόσημο για τον S&P 500. 

O Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,44%, ο S&P 500 0,18%, ενώ ο Nasdaq καταβάλει προσπάθειες να κρατηθεί άνω του μηδενός. 
Ο Σεπτέμβριος φρόντισε να διατηρήσει τη «φήμη» του ως ο μήνας κατά τον οποίο παραδοσιακά οι αμερικανικές μετοχές διορθώνουν. Αυτή η τάση επιβεβαιώθηκε και φέτος, με τον  S&P 500 να ολοκληρώνει τον προηγούμενο μήνα χαμένος κατά 4,8%, στον χειρότερό του μήνα μετά τον πανικό στις αγορές που επικράτησε όταν έκανε την εμφάνισή της η πανδημία, ο Dow Jones διέγραψε 4,3%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες στο σύνολο του μήνα της τάξεως του 5,3%. 

Οι δέκα από τους έντεκα κύριους κλάδους του S&P 500 υπέστησαν απώλειες, με αυτόν των κατασκευαστικών υλικών να δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα διαγράφοντας 7,4% στο σύνολο του Σεπτεμβρίου, ενώ στον αντίποδα ο κλάδος της ενέργειας ο μοναδικός εκ των κυριοτέρων που παρουσίασε κέρδη, αποχαιρέτησε τον προηγούμενο μήνα με ένα πειστικό πέραν του 9%. 

Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, το κλείσιμο της Πέμπτης τον έφερε 5,2% χαμηλότερα από το τελευταίο του ιστορικό υψηλό ρεκόρ στις αρχές Σεπτεμβρίου, κάτι που σηματοδοτεί για πρώτη φορά μέσα στο 2021 υποχώρηση πέραν του 5% από το ιστορικό του ρεκόρ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News