Business & Finance Τρίτη 28/09/2021, 17:29
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Απώλειες με πίεση από τις μετοχές των Big Tech

Η μετοχή της Ford έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των επενδυτών και κινείται με κέρδη 1,49%

Wall Street: Απώλειες με πίεση από τις μετοχές των Big Tech

Με τις μετοχές των επονομαζόμενων FAAMGs (Facebook, Amazon, Apple, Microsoft, Google), να σημειώνουν απώλειες, η Wall Street έχει μπει στη σημερινή συνεδρίαση με τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς της δείκτες στα «κόκκινα». Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,31%, ο S&P 500 κατά 0,84%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq αποδυναμώνεται κατά 1,44%. 

Στους επενδυτικούς κύκλους επέστρεψαν οι ανησυχίες για ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων, ενώ οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά, με αυτή του βραχυπρόθεσμου διετούς κρατικού τίτλου χρέους να «αναρριχάται» σε υψηλό 18 μηνών. 

Η ανοδική τάση των αποδόσεων στοιχίζει στις μετοχές ανάπτυξης όπως είναι οι τεχνολογικές, καθώς θεωρείται ότι οι εταιρείες αυτές ευνοούνται σε ένα περιβάλλον με χαμηλά επιτόκια. Ενδεικτικό της σημερινής εικόνας στο αμερικανικό χρηματιστήριο, είναι το γεγονός ότι οι εννέα από τους έντεκα κύριους κλάδους του δείκτη S&P 500 σημειώνουν απώλειες. 

Στον αντίποδα ο ενεργειακός κλάδος σημειώνει άνοδο, εκμεταλλευόμενος το ανοδικό σερί των τιμών του πετρελαίου για έκτη διαδοχική συνεδρίαση, με την τιμή του μπρεντ σήμερα να «σκαρφαλώνει» σε υψηλό τριών ετών πλέον των 80 δολαρίων το βαρέλι. Άλλωστε ο εν λόγω κλάδος τον Σεπτέμβριο έχει ενισχυθεί κατά 12,3%. 

Η μετοχή της Ford έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των επενδυτών και κινείται με κέρδη 1,49%, μετά την ανακοίνωση ότι μαζί με την νοτιοκορεατική εταιρεία κατασκευής μπαταριών SK Innovation, με την οποία διατηρεί συνεργασία, θα επενδύσουν 11,4 δισ. δολάρια για την κατασκευή μιας μονάδας συναρμολόγησης του ηλεκτρικού pick-up F-150 και τρεις μονάδες κατασκευής μπαταριών στις ΗΠΑ. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News