Business & Finance Τετάρτη 29/09/2021, 16:59
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Νηνεμία μετά τη χθεσινή καταιγίδα και το sell-οff

Wall Street: Νηνεμία μετά τη χθεσινή καταιγίδα και το sell-οff

Ανοδικά κινούνται σήμερα Τετάρτη οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, μετά το μαζικό χθεσινό sell-off, το οποίο αρχικά προκάλεσε η άνοδος των αμερικανικών κρατικών ομολόγων η οποία με τη σειρά της πυροδότησε ρευστοποιήσεις στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου. Οι μετοχές των Big Tech κινήθηκαν όλες πτωτικά συμπαρασύροντας όλο το αμερικανικό χρηματιστήριο, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq με τις απώλειες περί του 2,8% που κατέγραψε είχε τη χειρότερη ημέρα του από τον περασμένο Μάρτιο. 

Οι τεχνολογικές εταιρείες που θεωρούνται εταιρείες ανάπτυξης και όχι αξίας, θεωρείται ότι ευνοούνται από ένα περιβάλλον με τα επιτόκια και τις αποδόσεις κρατικών τίτλων χρέους σε χαμηλά επίπεδα. 

Ο Dow Jones σήμερα κινείται ανοδικά κατά 0,40%, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,61%, ενώ ο Nasdaq παρουσιάζει κέρδη 0,84%. 

Το χθεσινό κλίμα επιδεινώθηκε περαιτέρω μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της τακτικής ακρόασης ενώπιον Επιτροπής στο Κογκρέσο αναφορικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. 

Ο Τζερόμ Πάουελ στις συνεχείς ερωτήσεις για την άνοδο του πληθωρισμού απάντησε ότι εντέλει η επιτάχυνσή του να διαρκέσει περισσότερο από ότι είχε προβλέψει αρχικά η Fed. 

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το κλίμα ανασφάλειας συνεχίζει να υφίσταται αναφορικά με το ενδεχόμενο του shutdown της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Χθες η υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, έστειλε τελεσίγραφο στην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων έως τις 18 Οκτωβρίου αναφορικά με το όριο χρέους στο φετινό προϋπολογισμό. Σε περίπτωση που το νομοθετικό σώμα δεν εγκρίνει την αύξησή του τότε προϋπολογισμός για το νέο έτος δεν θα περάσει και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να αναστείλει τη λειτουργία της βάσει του αμερικανικού Συντάγματος. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News