Business & Finance Πέμπτη 30/09/2021, 17:07
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κέρδη στην τελευταία συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου 

Wall Street: Κέρδη στην τελευταία συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου 

Ανοδικά κινείται και σήμερα η Wall Street, οδεύοντας προς το κλείσιμο ενός μήνα που φρόντισε να επιβεβαιώσει τη «φήμη» του, δηλαδή ένας μήνας κατά τον οποίο οι αμερικανικές μετοχές διορθώνουν. 

Εξαιρουμένης της σημερινής συνεδρίασης, ο Dow Jones για τον Σεπτέμβριο έχει απωλέσει 2,7%, ο S&P 500 3,6%, ενώ ο Nasdaq έχει αποδυναμωθεί κατά 4,9%. Η αδύναμη επίδοση του Σεπτεμβρίου αντανακλά και στη συνολική εικόνα των τριών βασικών χρηματιστηριακών δεικτών του αμερικανικού χρηματιστηρίου, καθώς ο Dow Jones βρίσκεται ελάχιστα σε αρνητικό έδαφος, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 1,4%, ενώ ο Nasdaq οριακά αποφεύγει τις απώλειες. 

Από αύριο το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εισέρχεται στο τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς, ένα τρίμηνο το οποίο χαρακτηρίζεται από ρευστοποιήσεις και αστάθεια. 

Σήμερα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,32%, ο S&P 500 0,49%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,80%. 

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα, οι οποίες εμφάνισαν αναπάντεχη αύξηση για τρίτη διαδοχική εβδομάδα οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, σε μια ένδειξη πιθανής επιδείνωσης των συνθηκών εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις ανήλθαν σε 362.000 την εβδομάδα 19 – 25 Σεπτεμβρίου έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών περί μείωσης στις 330.000 αιτήσεις.

Η τελευταία φορά, κατά την οποία ο εν λόγω αριθμός αυξήθηκε για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, ήταν τον Απρίλιο του 2020, εν μέσω της πανδημικής κρίσης.

Η μετοχή της Bed Bath & Beyond πραγματοποιεί «βουτιά» 25%, μετά τη δήλωσή της ότι τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα θα επηρεάσει τα αποτελέσματά της το γ΄ τρίμηνο. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News