Business & Finance Δευτέρα 27/09/2021, 17:22
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Έναρξη εβδομάδας με μικτά πρόσημα

Ο S&P 500 στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου υποχώρησε έως 4% από το τελευταίο του ιστορικό υψηλό ρεκόρ

Wall Street: Έναρξη εβδομάδας με μικτά πρόσημα

Προς διαφορετικές κατευθύνσεις κινούνται οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, στην εναρκτήρια συνεδρίαση της τρέχουσας εβδομάδας, μιας εβδομάδας που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Ο Dow σημειώνει άνοδο 0,64%, σε αντίθεση με τους S&P 500 και Nasdaq που καταγράφουν απώλειες 0,23% και 1% αντίστοιχα, με τον δεύτερο να επιδέχεται πιέσεις εξαιτίας του ότι οι μετοχές των Big Tech κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Αυτή η εβδομάδα έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς το Κογκρέσο έως την Πέμπτη στο τέλος του Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να έχει περάσει τον καινούργιο προϋπολογισμό, σε αντίθετη περίπτωση η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να αναστείλει τις δραστηριότητές της και να αθετήσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ.

Το μεγάλο ερώτημα που πλανάται είναι αν τα δύο κόμματα προτίθενται να αυξήσουν ή να μειώσουν το όριο του κυβερνητικού χρέους. Στη δεύτερη περίπτωση κινδυνεύει να εκτροχιαστεί η οικονομική ατζέντα του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Κι ενώ διακυβεύονται αυτές οι εξελίξεις, χθες Κυριακή η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, δήλωσε ότι αυτή την εβδομάδα θα κατατεθεί προς ψήφιση και όπως είπε θα περάσει το νομοσχέδιο ύψους 1 τρισ. δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο αυτό έχει εγκριθεί από τη Γερουσία ήδη από τον Αύγουστο, ωστόσο ένα νομοσχέδιο για φθάσει να υπογραφεί από τον Αμερικανό πρόεδρο πρέπει να έχει εξασφαλίσει την έγκριση και από τα δύο νομοθετικά σώματα του Κογκρέσου.  

Απούσης της σημερινής συνεδριάσης, ο S&P 500 χάνει 1,5% μέσα στο Σεπτέμβριο και πολύ πιθανόν να μπει τέλος στο σερί των οκτώ διαδοχικών μηνών με θετικό πρόσημο. Ο Dow Jones έχει απωλέσει 1,6% και ο Nasdaq 1,4%.

Ο S&P 500 στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου υποχώρησε έως 4% από το τελευταίο του ιστορικό υψηλό ρεκόρ, ωστόσο στη συνέχεια ανέκαμψε. Έως την Παρασκευή μετρά 224 ημέρες δίχως να έχει καταγράψει απώλειες 5% από το τελευταίο του ρεκόρ, το μεγαλύτερο σερί από το 1930, σύμφωνα με τη Goldman Sachs.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News