Business & Finance Πέμπτη 23/09/2021, 17:24
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ράλι του Dow Jones με άνοδο 460 μονάδων

Στις ανακοινώσεις της Fed το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είχε θετικά αντίδραση

Wall Street: Ράλι του Dow Jones με άνοδο 460 μονάδων

Με ράλι έχει εισέλθει στη σημερινή συνεδρίαση ο Dow Jones, ενισχυόμενος κατά 450 μονάδες ήτοι 1,36%, μια ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Σε παρόμοιο κλίμα και οι S&P 500 και Nasdaq καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 1,24% και 1% αντίστοιχα. 

Ανοιχτή την πόρτα για έναρξη του tapering σύντομα, ακόμη και στην επόμενη συνεδρίαση, άφησε ο χθες πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στη συνέντευξή του αμέσως μετά το ανακοινωθέν της Fed, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η μείωση των αγορών θα ολοκληρωθεί έως τα μέσα του 2022. Έδωσε ωστόσο τη δέσμευση ότι η νομισματική πολιτική θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία έως ότου ανακάμψει πλήρως. 

Αναφορικά με τον πληθωρισμό, ο Πάουελ τόνισε ότι θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για αρκετούς ακόμη μήνες, προτού μετριαστεί, αποδίδοντας την ανοδική αναθεώρηση στις ελλείψεις στην αλυσίδα τροφοδοσίας και στην αγορά εργασίας.

Στις ανακοινώσεις της Fed το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είχε θετικά αντίδραση με τον Dow Jones να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση με άνοδο 1% στην καλύτερή του ημέρα από τις 20 Ιουλίου. Κέρδη 0,95% σημείωσε ο S&P 500 και για τους δύο δείκτες η χθεσινή ημέρα σηματοδότησε το τέλος ενός αρνητικού σερί τεσσάρων συναπτών συνεδριάσεων. 

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά 16.000, στις 351.000 αιτήσεις, από 335.000 μια εβδομάδα νωρίτερα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για υποχώρησή τους στις 320.000 αιτήσεις. 

Ωστόσο τα στοιχεία αυτά δεν απέτρεψαν τους επενδυτές από το να τοποθετηθούν στις μετοχές σήμερα, καθώς οι φόβοι για ενδεχόμενο κλυδωνισμού από την κατάρρευση του κινεζικού κολοσσοού Evergrande έχουν υποχωρήσει. 

Για τη Wall Street ο Σεπτέμβριος έως τώρα καταγράφει αρνητικό πρόσημο, ένας μήνας που παραδοσιακά είναι από τους μήνες που οι αμερικανικές μετοχές υποχωρούν. 

 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News