Business & Finance Δευτέρα 4/10/2021, 17:18
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Έναρξη εβδομάδας με τους δείκτες στα «κόκκινα»

Οι μετοχές των Big Tech κινούνται καθοδικά

Wall Street: Έναρξη εβδομάδας με τους δείκτες στα «κόκκινα»

Διστακτικά έχει εισέλθει στην καινούργια εβδομάδα η Wall Street, έχοντας αφήσει πλέον πίσω της τις περιπέτειες του Σεπτεμβρίου, ο οποίος και επιβεβαίωσε τη «φήμη» του ως ο μήνας που παραδοσιακά οι αμερικανικές μετοχές διορθώνουν. 

Μετά τα πρώτα 45 λεπτά της σημερινής συνεδρίασης, ο Dow Jones κινείται χαμηλότερα κατά 0,10%, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,60% και ο Nasdaq κατά 1,46%.

Το «κοντέρ» για τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, έγραψε -4,29% για τον Dow Jones, -4,76% για τον S&P 500 και -5,31% για τον Nasdaq. Για τον δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, S&P 500, ο Σεπτέμβριος σηματοδότησε και το τέλος της ανοδικής του πορείας για επτά συναπτούς μήνες.

Ωστόσο, αν οι παραδόσεις είναι για να διατηρούνται και όχι για να σπάνε, τότε το τρέχον τρίμηνο που είναι και το τελευταίο για την τρέχουσα χρονιά αναμένεται να είναι αποδοτικό για το αμερικανικό χρηματιστήριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της CFRA, ο S&P 500 κατά μέσο όρο καταγράφει κέρδη περί του 3,9% κατά το δ΄ τρίμηνο του έτους από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και έπειτα και παρουσιάζει κέρδη στα τέσσερα για κάθε πέντε χρόνια για το ίδιο διάστημα.

Πίσω στο σήμερα, οι πληθωριστικές πιέσεις, οι αναταράξεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες, τα προβλήματα στις αυτοκινητοβιομηχανίες και ο κίνδυνος να καταρρεύσει ο κινεζικός όμιλος Evergrande, εξακολουθούν να υφίστανται στους επενδυτικούς κύκλους.

Υπό το κλίμα αυτό οι μετοχές των Big Tech κινούνται καθοδικά και όποτε συμβαίνει αυτό, στις περισσότερες των περιπτώσεων συμπαρασύρεται το αμερικανικό χρηματιστήριο στο σύνολό του, κάτι που όπως διαπιστώνεται συμβαίνει και σήμερα. 

Κόντρα στη γενικευμένη πτωτική τάση πηγαίνει η μετοχή της Tesla η οποία παρουσιάζει κέρδη περί του 3,70%, μετά την ανακοίνωσή της ότι παρέδωσε 241.300 ηλεκτρικά οχήματα κατά τη διάρκεια του γ΄ τριμήνου του 2021, αισθητά υψηλότερα από τα 220.900 των εκτιμήσεων των αναλυτών.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News